Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canik Başarı Üniversitesi'nde 2013-2014 akademik eğitim öğretim yılı başladı

Orta Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi, 2013-2014 akademik eğitim-öğretim yılına başladı. Yeni dönemin akademik açılış töreninde ilk dersi ise gazeteci-yazar ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canik Başarı Üniversitesi'nde 2013-2014 akademik eğitim öğretim yılı başladı
Orta Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Canik Başarı Üniversitesi, 2013-2014 akademik eğitim-öğretim yılına başladı. Yeni dönemin akademik açılış töreninde ilk dersi ise gazeteci-yazar ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Altan yaptı. Altan, 21. yüzyılın bilgi ekonomisi üzerine kurulduğunu belirterek, bilgiye sahip olmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

    Canik Başarı Üniversitesi, 2013-2014 eğitim-öğretim akademik açılış yılı töreni, üniversitenin kampüsünde Fehmi Yıldız Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılışa Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başsavcı Ali Yeldan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ile çok sayıda bürokrat, akademisyen ve öğrenci katıldı.

    Akademik yıl açılış töreninde konuşan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, insan kaynaklarını daha donanımlı yetiştirmek, ar-ge çalışmalarıyla ülkenin, milletin ve insanlığın barış içerisinde bir hayata yaşamaya sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Dünya barışına katkıda bulunmayı görev edindiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, 4 fakülteye ilaveten Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması kararı aldıklarını açıkladı. Bu fakültelerin fizibilite çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Bekdemir, yakın gelecekte Samsun’un ikinci bir tıp fakültesine kavuşacağının müjdesini verdi.

    Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Karabacak, üniversitenin 11 bölümüyle hızla büyümeye devam ettiğini kaydetti. Samsun’a ikinci tıp fakültesi ve hastanesini kazandıracaklarını söyledi. Öğrencilerden özgür düşünen, araştıran, sürekli fikir ve proje üreterek kendisini geliştiren, sorgulayan ve ahlaki değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerini isteyen Karabacak, “Sizlere bu anlamda inanıyor ve güveniyoruz. Çağımızda rekabet ve yarış yaşanmakta, bu da çalışmak ve bilgili olmakla mümkündür. Yarışa katkı sağlayacak öğrencilere sahip olduğumuza inanıyoruz.” dedi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, öğrencilerden fakülteyi bitirmeden mutlaka yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. Elde ettikleri bilgi ve aldıkların eğitimin karşılığını üretim yapılan yerlerde aramalarını öneren Başkan Yılmaz, “Mesleği olan, bir şey üretecek kimse işsiz kalmaz. İşsizliğin en büyük sebebi meslek olmamasıdır. Eğitimle pratiğinizi pekiştirdiğinizde hayatın bir unsuru olarak üretime katılacaksınız. En azından bir yabancı dili ana diliniz gibi öğrenmeniz lazım. Üniversiteyi bitirdikten sonra eğitiminizden daha fazlasını yabancı dil öğrenmeye ayıracaksınız. Onun için fakülteyken yabancı dil sorununu halletmeniz lazım. Üniversitemizle de ne kadar övünsek azdır. Görünmeyen kahramanları minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

    2013-2014 eğitim-öğretim akademik açılışının ilk dersini veren gazeteci-yazar ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Altan, bilginin önemine dikkat çekti. Üniversiteleri toplumsal olarak komşulardan korunma amacı taşıyan kurumlar olarak değerlendiren Prof. Dr. Altan, üniversitelerin hayatında farklı bir yeri olduğunun altını çizdi. Üniversite okurken öğrencilerin ne kadar ciddi bir eğitim altıklarının farkına varamadığını belirten Prof. Dr. Altan, “Türkiye’de 25 milyon kişi çalışıyor. Yüzde 60’ını mesleği yok. Ülkemizin en temel sorunlarından biri toplumun mesleksiz olmasıdır. Üniversiteler gerçek olmadığı vakit ülkenin niteliği de ona göre şekilleniyor. Üniversiteler bütün toplumu şekillendiren kurumlardır. Üniversitelerin vasıfları da değişiyor. Öğrencilerin hayatını komşular belirlediği için üniversiteler komşunun etkisinden nispeten kurtarılmış insanları yetiştirmeye yönelik mekanlardır. Onun için üniversiteler, evrensel birikimlerin parçasıdır.” ifadelerini kullandı.

    Akademik açılış töreni, üniversitenin kurulmasında büyük katkıları olanlara plaket verilmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.