Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canan Karatay’ı dolandıranlar adliyeye sevk edildi

Telefonla aradıkları ünlü Diyetisyen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ı kendilerini polis olarak tanıtarak 110 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Ahmet Ö. (33) ile Mehmet K. (23), adliyeye...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canan Karatay’ı dolandıranlar adliyeye sevk edildi
Telefonla aradıkları ünlü Diyetisyen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ı kendilerini polis olarak tanıtarak 110 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Ahmet Ö. (33) ile Mehmet K. (23), adliyeye sevkleri sırasında suçlamaları kabul etmedi.

İstanbul'da önceki gün meydana gelen olayda Diyetisyen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, telefon dolandırıcılarının kurbanı olmuştu. Dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak Canan Karatay'ın 50 bin dolar ve 10 bin lirasını Fatih ve Kadıköy’deki iki farklı adrese bıraktırmıştı. Polisin takibi sonucu şüphelilerden ikisi Kadıköy’deki Kalamış Parkı’nda gözaltına alınmıştı.

Dolandırıldığını gerçek polislerden öğrenen Canan Karatay, “Nasıl dolandırıldım anlayamadım. İnsanı telefonda adeta hipnotize ediyorlar. Ne derlerse yapıyorsunuz. Devletle birlikte gizli bir operasyonun içinde olmakta beni heyecanlandırdı.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan şüpheliler Ahmet Ö. ve Mehmet K. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin poliste verdikleri ifadelerinde, kendilerine gelen bir telefon üzerinden parayı bırakıldığı yerden aldıklarını dolandırıcılıkla bir ilgilerinin bulunmadığını söyledikleri öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.