Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Çanakkale'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşku içinde geçti. Boğazda tekne, bot ve gemilerin gösterisi beğeni topladı.Tören Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Çanakkale'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşku içinde geçti. Boğazda tekne, bot ve gemilerin gösterisi beğeni topladı.

Tören Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin'in vilayet binasında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından stadyumun onarımda olması sebebiyle Kordon'a geçildi. Vali Çınar, Başkan Gökhan ve Tuğamiral Şirin, törene katılanların bayramını kutladı. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunu gösterisi sundu. Buradaki tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi.

AK Parti Milletvekilli İsmail Kaşdemir, CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ve Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, öğrenciler, sivil ve askerî erkânla diğer vatandaşların katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı'ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi, Kıyı Emniyeti'ne bağlı kurtarma ve söndürme römorkörleriyle balıkçı tekneleri, bayrakla boğazdan geçti. Söndürme botlarının su sıkarak yaptığı gösteride denizin üstünde gökkuşağı oluştu. Sahil Güvenlik ve deniz polisinin hız gösterileri de nefes kesti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.