Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konseri ile Cumhuriyet kutlaması

Bursa’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları Roman çalgıcılardan oluşan Çalgıcı Mektebi Konseri ile başladı. Kent Müzesi önünde verilen konser vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konseri ile Cumhuriyet kutlaması
Bursa’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları Roman çalgıcılardan oluşan Çalgıcı Mektebi Konseri ile başladı. Kent Müzesi önünde verilen konser vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası Bölüm Başkanı Başkan Yavuz İbişbıçakçı, Bursa Valiliği'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında vatandaşlara konser sunduklarını belirterek, “Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, Bursa Büyükşehir Belediyemizin kültür ve sosyal bir açılımı ile kuruldu. Bu etkinlikler çerçevesinde bize verilen görev kapsamında Bursa halkına konser veriyoruz.” dedi.

Bu zamana kadar alaylı şekilde müziklerine devam eden Roman müzisyenlerin bundan sonra bu mektepte kaliteli şekilde yetişeceğini anlatan Yavuz İbişbıçakçı, "Bu mektepte şu anda 15 Roman müzisyenimiz istihdam ediliyor. Sigortalı, maaşlı olan bu sanatçılarımız Türkiye belediyeleri bünyesinde hizmete konma özelliğine sahip. Biz bu mektebin tüm belediyelerde kurulmasını istiyoruz. Ayrıca demokrasi paketinde bize de yer ayrılmasına sevindik.” şeklinde konuştu.

Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası tarafından çalınan müzikler eşliğinde koro solisti Aysun Taşçeşme tarafından seslendirilen şarkılar, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.