Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇAĞDER: Çocuklarımızın geleceğini karartmayın

Uşak Çağlayan İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAĞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Özçelik, dershane ve etüd merkezlerinin kapatılması yönünde alınan karara tepki gösterdi.Dernek binasında, yönetim kurulu üyeleri ile...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇAĞDER: Çocuklarımızın geleceğini karartmayın
Uşak Çağlayan İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAĞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Özçelik, dershane ve etüd merkezlerinin kapatılması yönünde alınan karara tepki gösterdi.

Dernek binasında, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan basın açıklamasında tepkilerini dile getiren Başkan Özçelik, “İlimizin kenar mahallelerini oluşturan aileler, sanayi bölgelerindeki fabrikalarda çalışan işçiler ve diğer iş yerlerinde asgari ücretle çalışan aileler oluşturmaktadır. Bu insanlarımızın evlerindeki ve ellerindeki imkânları bellidir. Buralarda yaşayan halkımızın çocuklarını özel okula verme gibi durumları söz konusu değildir. Dar gelirli aileler için hizmet veren etüd merkezleri için alınan karar bizleri üzmüştür.” dedi.

Kenar mahallelerde ikamet eden ailelerin çocuklarının lise ve üniversite sınavlarına istenen düzeyde hazırlanamadığını belirten Özçelik, “Dershaneler ve etüd merkezlerinin kapanması durumunda bu mahallelerde ve köylerde okuyan öğrencilerin maddi durumu iyi olan öğrencilerle sınava sokulması durumunda haksız rekabete neden olacaktır. Haksız rekabetin ortadan kaldırılabilmesi için maddi imkanı yetersiz olan aileler çocuklarına takviye dersler ve kurslar aldırılmasına ihtiyaç duyulacağından, kararın tekrar gözden geçirilmesinde fayda görmekteyiz.” diye konuştu.

Çelik, dershaneler, etüd merkezleri ve okuma salonlarının kapatılması halinde, asgari ücretle geçimini sağlayan ailelerin çocuklarının üniversite ve diğer okullara giriş sınavlarında başarılı olmalarının mümkün olmayacağını ifade etti. Çelik, "Dershanelerin, etüd merkezlerinin ve okuma salonlarının kapatılması kapsamında yapılan bu yanlış adım çocuklarımızı boşluğa düşürecek ve çocuklarımız sokaklarda nerelerde vakit geçirdiği bilinmez yerlerin içine itilecektir. Daha önceleri maddi imkânı yetersiz olan fakir ailelerin çocukları üniversite nedir bilmezdi. Bu ailelerin çocukları ömür boyu ya işsiz olacak ya da en iyi ihtimalle hamallık yapacaklardır.” şeklinde konuştu.

Dershane ve etüd merkezleri sayesinde dar gelirli aile çocuklarının başarılı olduğunu söyleyen Özçelik, “Ne zaman dershaneler, etüd merkezleri ve okuma salonları açıldı ve bu ailelerin çocuklarına eğitim desteği verildi, o zaman bu çocuklar üniversite sınavlarını kazanıp başarılı oldular. Bu başarıların neticesinde fakir, gariban Anadolu çocuğunun bahtı açıldı ve birçokları dershanelerin desteğiyle doktor oldu, öğretmen oldu, mühendis oldu, daha niceleri kariyerler elde ettiler.” dedi.

Eğitimin en büyük boşluğunu dershanelerin ve okuma salonlarının kapattığını söyleyen Özçelik, şöyle devam etti: “Dershane ve okuma salonları maddi imkanı yetersiz olan aile çocukları ve gençleri için tek kurtuluş olduğuna inanıyoruz. Devletin, bırakın bu dershane ve okuma salonlarını kapatmayı, daha fazla destek vermesi gerekmektedir. Bugün ilimizdeki dershane öğrencileri ve velilerin görüşleri alınmadan, hiç danışılmadan, acaba maddi imkanı yetersiz ailelerin çocukları nasıl okuyacak diye düşünmeden yapılan çalışmanın yanlış olduğunu, bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmesini bekliyoruz. Maddi imkânı yetersiz ailelerin çocukları ile özel okullarda okuyan ve özel ders alan öğrencilerin arasındaki eşitsizliğin giderilmesine çok büyük katkı sağlayan dershaneleri, etüd merkezlerini ve okuma salonlarını kapatırsanız bu vebalin altında kalırsınız. Sonuçları düşünülmeden çocuklarımızın geleceği üzerinden yapılacak yanlış bir uygulamanın faturasının ağır olacağını, bu faturayı velilere kesmenin büyük bir vebalinin olacağını hatırlatarak, elimizdeki bir avuç okuyabilecek gencimizin geleceğini karartmamamız adına yetkililerimizin bu kararı tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.”



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.