Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar beraat etti

İzmir Adliyesi'nde 2 Eylül 2013 tarihinde düzenlenen adli yıl açılış töreni sırasında, "Tutuklu avukatlara özgürlük" yazılı pankart açıp slogan attıkları için haklarında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Adliyesi'nde 2 Eylül 2013 tarihinde düzenlenen adli yıl açılış töreni sırasında, "Tutuklu avukatlara özgürlük" yazılı pankart açıp slogan attıkları için haklarında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 1,5 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan 18 avukat, ikinci duruşmada beraat etti.

İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye 18 avukat katıldı. İlk duruşmaya gelemedikleri için mahkemede ifade veremeyen, aralarında ÇHD İzmir Şube Başkanı Şule Arslan Hızal'ın da bulunduğu sanıklar, hakim karşısında ifade verdi. Savunmaların tamamlanmasının ardından mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Göksel Eğridere, avukatların yaptığının anayasal hak olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, beraatleri yönünde görüş bildirdi. Talebe uyan mahkeme de Serdar Gültekin, Nergiz Tuba Aslan, Mehmet Cemal Doğan, Gurbet Uçar, Abdülhadi Çetin, Azat Elçi, Fatma Demirer, Dinçer Çalım, İmdat Ataş, Mehmet Güner, Şule Aslan Hızal, Zöhre Dalkıran, Anıl Güler, Oktay Uysal, Canan Uçar, Nezahat Paşa Bayraktar, İlhan Gül Kireçkaya ve Hüseyin Korkmaz hakkında beraat kararı vererek davayı bitirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.