Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çadırkent işçileri, Valilik'te eylem yaptı

Adana'da Suriyeliler'in kaldığı Çadırkent'te çalışan işçiler, 40 arkadaşlarının iş akitlerinin feshedildiği gerekçesiyle Valilik binası önünde oturma eylemi yaptı. Merkez Sarıçam ilçesinde yaklaşık 12 bin Suriyeli'nin kaldığı...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çadırkent işçileri, Valilik'te eylem yaptı
Adana'da Suriyeliler'in kaldığı Çadırkent'te çalışan işçiler, 40 arkadaşlarının iş akitlerinin feshedildiği gerekçesiyle Valilik binası önünde oturma eylemi yaptı.

Merkez Sarıçam ilçesinde yaklaşık 12 bin Suriyeli'nin kaldığı Çadırkent'te temizlik hizmeti veren özel bir firmada taşeron olarak çalışan işçiler, 40 arkadaşlarının Kaymakamlık talimatıyla işten çıkarıldığını öne sürerek valilik binası önünde eylem yaptı. "Valiyi buraya istiyoruz." diyen yaklaşık 100 işçi, valilik bahçesinde polis barikatını aşıp bina önüne geldi. Burada işçilerin azaltılması talimatı verip tatile çıkan Çadırkent'in bulunduğu Sarıçam ilçe kaymakamına tepki gösteren işçilerden bazıları haklarının ellerinden alındığını söyledi. İşçilerden biri valilik merdivenlerinde alkışlarla yaptığı konuşmasında, paralarını gecikmeyle aldıklarını ifade ederek, "Biz işsiz kaldık. Benim 5 çocuğum var. Kaymakam bey tatile çıkmış, bir imza atmamış. Onu bekliyoruz bir imza için. Bizim kredi kartı borçlarımız var. Kira borçlarımız var. Elektrik su borçlarımız var. Yazık değil mi bu kadar millete." diye tepki gösterdi.

Temizlik işçilerinden engelli bir çalışan ise, Suriye vatandaşlarına hizmet ettiklerini, onların tuvaletlerini temizlediklerini anlatarak, "Devletimiz milyonlarca kişiye bakıyor. 40 kişiye bakamıyor mu. Ben engelliyim şu an benim evimde ekmek yok. Ben çalışmazsam benim çoluğum çocuğum aç kalır. Hepimiz çalışmaya muhtaç olan insanlarız." dedi.

Aldığı 850 liranın 600 lirasını kredi kartına verdiğini anlatan başka bir işçi ise "250 lira ile evimi nasıl geçindireceğim. Kuru ekmeğe muhtaç kaldık." diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük olmadığı için işçileri dinlemeye Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı geldi. Subaşı, temsilci birkaç işçiyle görüştü. İşçiler ise kendileriyle görüşme talebi gerçekleştirileceğinin bildirilmesi üzerine olaysız ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.