Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çadır kentteki Suriyeli öğretmenler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça program

Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kentte, görev alan Suriyeli ve Midyatlı öğretmenler onuruna program düzenlendi. Programda duygulu anlar da yaşandı. Midyat’ta bayanlara yönelik çalışmalar yürüten Nisan...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çadır kentteki Suriyeli öğretmenler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça program
Mardin’in Midyat ilçesinde Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kentte, görev alan Suriyeli ve Midyatlı öğretmenler onuruna program düzenlendi. Programda duygulu anlar da yaşandı.

Midyat’ta bayanlara yönelik çalışmalar yürüten Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSADER) tarafından organize edilen programa; Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün eşi Ayşegül Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun eşi Nurşen Nasıroğlu, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan’ın eşi Akgül Arıkan, NİSADER temsilcileri, Suriyeli ve Midyatlı öğretmenler katıldı.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça türkülerin okunduğu programda def eşliğinde ilahilerde seslendirildi. Suriyeli bir öğretmenin Arapça seslendirdiği türkü ise katılımcılar tarafından duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Midyat’ta kurulan çadır kentte yaklaşık 3 bin Suriyeli bulunurken, açılan kurslarda ise 21 Suriyeli öğretmenin ve 8 Midyatlı öğretmen çalışıyor. Kampta açılan kurslarda; dikiş-nakış, bilgisayar, Türkçe, kuaförlük, satranç, giyim, okul öncesi ve Kur’an eğitimleri veriliyor.

    Program ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün eşi Ayşegül Bingöl, “Suriyeli öğretmenlerimiz için toplandık. Arkadaşlarımız çok güzel şarkılar ilahiler söylediler teşekkür ediyorum. Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği'ni de böyle bir organizasyon yaptıkları izin kutluyorum." şeklinde konuştu.

    Moral ve motivasyon için bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden NİSADER gönüllüsü Nevin Yücel, “Kampta görev yapan Suriyeli ve Türk öğretmenlerimizi mutlu etmek için böyle bir etkinlik yaptık, umarım onlaru mutlu ettik.” ifadelerini kullandı.

    Suriye’de devam eden iç savaştan kaçıp Midyat’a geldiğini belirten Leyla Ceylan ise “Ben tercümanlık yapıyorum şuan Midyat kampında. Çifte vatandaşım, savaştan dolayı buraya geldim. Orada çok zarar gördük. Üniversite sınavını kazanmıştım ve avukat olacaktım ama şuan buradaki kardeşlerime yardımcı oluyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.