Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bütçe maratonu Sayıştay raporu tartışmasıyla başladı

TBMM’de bütçe mesaisi gergin başladı. Komisyonun CHP’li üyeleri Sayıştay denetim raporlarının eksik olduğunu savunarak komisyon başkanına tepki gösterdi.Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulan...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bütçe maratonu Sayıştay raporu tartışmasıyla başladı
TBMM’de bütçe mesaisi gergin başladı. Komisyonun CHP’li üyeleri Sayıştay denetim raporlarının eksik olduğunu savunarak komisyon başkanına tepki gösterdi.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulan 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki toplantı öncesi milletvekilleri birbirleri ile bir süre sohbet etti. Bazı milletvekillerinin meslektaşlarına çikolata ikram ettiği gözlendi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan bütçe görüşmelerine geçilmeden önce yeni anayasa hakkında konuştu. Elvan, yeni anayasanın bütün partilerin ortak iradesi ile yapılabileceğini belirtti. Elvan’ın konuşmasının ardından bazı milletvekilleri söz alarak bütçe konusundaki fikirlerini beyan etti.

Komisyon üyesi BDP Milletvekili Hasip Kaplan, bütçe konusunda ellerinde yeterli veri olmadığını belirterek kendilerine askeri ve güvenlik harcamaları konusunda bilgi verilmesini istedi. Kaplan’ın konuşmasının ardından milletvekilleri arasında Sayıştay raporu tartışması yaşandı. Raporun eksik olduğunu dile getiren komisyonun CHP’li üyesi Mevlüt Aslanoğlu, Komisyon Başkanı Elvan’ı eleştirdi. Söz alan Aslanoğlu, “Bu rapor mu?” diyerek Elvan’a tepki gösterdi. Aslanoğlu konuşması sırasında raporu eline alarak ayağa kalkıp karşı masaya bıraktı. Aslanoğlu zaman zaman komisyon başkanı ile tartıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.