Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı işçinin ailesi Torunlar GYO sahiplerine takipsizlik kararına tepkili

İstanbul Mecidiyeköy'de geçtiğimiz ay Torunlar GYO'ya ait inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden Cengiz Bilgi’nin(30) Bursa'da yaşayan ailesi davaya takipsizlik kararı verilmesinin üzüntüsünü yaşıyor. Cengiz Bilgi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalı işçinin ailesi Torunlar GYO sahiplerine takipsizlik kararına tepkili
İstanbul Mecidiyeköy'de geçtiğimiz ay Torunlar GYO'ya ait inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden Cengiz Bilgi’nin(30) Bursa'da yaşayan ailesi davaya takipsizlik kararı verilmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Cengiz Bilgi’nin üzüntüden hastalanan anne ve babası, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) mahkemenin davaya takipsizlik kararı vermesini değerlendirdi. Tedavi için gittikleri Muradiye Devlet Hastanesi girişinde konuşan acılı anne baba, takipsizlik kararının kendilerine ikinci bir üzüntü yaşattığını söyledi. Kazadan sonra sağlığı bozulduğu için sık sık hastane gitmek durumunda kalan anne Emine Bilgi, takipsizlik kararı ile büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Valla bilmiyorum ki, ben ne diyebilirim ki. Bir şey söyleyecek halim yok. Onlar kapattıysa biz ne diyebiliriz ki. Ben hastayım zaten, şu anda şoktayım. Varsa suçu çeksin, ama biz bir şey bilmiyoruz ki. Ben hem hastayım hem dayanacak gücüm yok. Onlar açtılar, devlet davayı açtı devlet bilir. Biz bir şey bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Acılı baba İbrahim Bilgi (66) ise "Oğlum Cengiz Bilgi asansör kazasında vefat etti. Dün ben İstanbul’daydım. Olayın, mahkemenin nereye vardığından haberim yok ama durum bundan ibaret. Biz davamızı açtık, dava sonuçlandı ama artık ne olacağını bilmiyoruz." dedi.

'İŞİ ALLAH’A BIRAKTIK'

Davaya takipsizlik kararı verilmesini eleştiren İbrahim Bilgi şunları söyledi: "Ben tabi üzüntülüyüm, fakat devlet bunun peşini bırakmayacak. Mağdur edilen kişiler, eğer bir ihmal varsa bunda, Allah onları da nasıl cezalandırır bilmem yani. Biz işi Allah'a bırakıyoruz. Başka diyecek bir şey yok. Bunu değerlendirecek, söyleyecek bir şey yok. Mahkeme, bazı kişilerle ilgili devam ediyor. Hanım hasta, üzüntümüz büyük. Hanım üzüntüsünden hasta oldu. İki üzüntü üst üste geldi. Biz evladımızı kaybetmişiz daha söyleyecek bir şey yok."

Davanın üzerinin kapanmasının kendilerini derinden üzdüğünü anlatan İbrahim Bilgi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konusu yoksa bunu ilgililer takip etmesi lazım, benim takip edecek imkanım yok. Davanın üzerinin kapanması üzüyor tabi bizi. Bir dava açılmış, üzeri kapanması, hiçbir şey olmamış gibi bu hepimizi üzüyor yani. Oğlum 7 senedir çalışıyordu. Üç çocuğum vardı, biri gitti iki kaldı. İki kızım var. Ben olay yerini görmedim, bilmiyorum. Söyleyecek bir şey yok. Tek gördüğümüz televizyondaki şeyler."

'BİZ ŞİRKETLE ANLAŞTIK'

Adaletin kusuru olanlara cezasını vermesi gerektiğinin altını çizen acılı baba İbrahim Bilgi, sözlerini şöyle noktaladı: "Adalet bunların cezasını vermesi lazım. 10 kişi hayatını kaybetmiş, arkada bırakmış 200 ağlayan, üzüntülü insan bırakmış. Bu kolay mesele değil. Şirketle biz anlaştık. Mahkememiz oldu ve dün bitti. Bize bir şeyler verilecek ama onu bilmiyorum artık ne kadar olacak, kesin bir şey konuşmadık. Avukatları ile görüştük ve davanın artık bittiğini, sulh olduğunu söylediler ve kapandı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.