Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı gençler, sosyal baskıya karşı sosyal medya projesine katıldı

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, İtalya’da düzenlenen ‘Sosyal Baskıya Karşı Sosyal Medya’ (Social Media Against Social Oppression) konulu projeye katıldı.Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nden bir grup genç, Avurpa Birliği (AB)...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, İtalya’da düzenlenen ‘Sosyal Baskıya Karşı Sosyal Medya’ (Social Media Against Social Oppression) konulu projeye katıldı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nden bir grup genç, Avurpa Birliği (AB) Gençlik Programları kapsamında İtalya´nın Calabria eyaletinin Badolato bölgesinde Badolato Gençlik Danışma Merkezi’nin (Consulta Giovanile Ulixes Di Badolato) ev sahipliğinde yapılan ‘Sosyal Baskıya Karşı Sosyal Medya’ (Social Media Against Social Oppression) konulu projeye katıldı.

Grup adına açıklama yapan Hakan Darılmazlar, ev sahibi İtalya’nın yanı sıra Türkiye, İsveç ve Litvanya’dan toplam 28 gencin katıldığı projede, Türkiye ve İsveç´ten gelen eğitmenler projenin atölye çalışmalarını yönetti. Darılmazlar, proje çalışmalarında toplum tarafından dışlanan toplulukların sosyal haklarının korunmasında sosyal medyanın kullanılması değerlendirildiğini söyledi.

Darılmazlar, "Toplumların bu sorunlara empati kurabilmesinde uygulanan Augusto Boal´un geliştirdiği 'Theatre of the Oppressed' (Ezilenlerin Tiyatrosu) yöntemi uygulanarak yörede yaşayan halka bu sorunlar anlatıldı. Bu tiyatro, bölgenin meydanında gerçekleştirildi. Seyirci ve oyuncu ayrımının ortadan kalktığı bu yeni tiyatro anlayışında, izleyici olan yerel halk kimi zaman sorunun, kimi zaman da çözümün bir parçası oldu. Projede ayrıca, dünyaca ünlü Japon aktör Haruhiko Yamanouchi tarafından iki gün boyunca gönüllü gençlere drama eğitimi verildi." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.