Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursagaz’dan lodos uyarısı

Bursa’da iki gündür etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Bursagaz yetkilileri, doğalgazın güvenli ve dikkatli kullanılması konusunda uyardı.Bursagaz Müşteri Hizmetleri Müdürü Ercüment Türker, "Çevre dostu, ekonomik ve konforlu bir yakıt...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da iki gündür etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Bursagaz yetkilileri, doğalgazın güvenli ve dikkatli kullanılması konusunda uyardı.
Bursagaz Müşteri Hizmetleri Müdürü Ercüment Türker, "Çevre dostu, ekonomik ve konforlu bir yakıt olan doğalgaz, kurallara uygun kullanıldığında en güvenli yakıttır. Diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi kurallara uyulmadığında ve bazı temel önlemler alınmadığında can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek oluşumlar meydana gelebilmektedir." dedi.

Yanlış seçilmiş ve çabuk deforme olan baca imalatları ve montajları nedeniyle her yıl birçok insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Türker, yaşanılan olumsuzlukların; baca ve baca bağlantılarındaki uygunsuzluk nedeniyle baca gazlarının dış ortama atılamayıp iç ortama sızmasından ya da yakma cihazlarındaki bakımsızlık ve arızalardan kaynaklandığını vurguladı. Cihazların bulunduğu yerlerde güvenlik için bırakılmış havalandırma menfezlerinin sürekli açık ve temiz tutulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Türker, sözlerine şöyle devam etti; “Lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacalar daha az çeker. Böyle havalarda daha önce temizliği yapılmamış, tıkalı cihaz bacaları ile periyodik bakımdan geçirilmeyen cihazlar karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabilir. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu dönemlerde bacalı cihazların mümkünse kullanılmaması ve yanan sobaların da söndürülmesi alınması gereken öncelikli önlemlerdir.”

Lodoslu havalarda meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin, çoğunlukla kaçak bağlantı yapılan yerlerde yaşandığına vurgu yapan Türker, doğalgaz projelerinin sadece yetkili ic tesisat firmalarına yaptırılmasını gerektiğine değindi. Doğalgaz tesisatlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemesi konusunda halkı uyaran Türker, “Bu tür dönemlerde hiçbir şekilde bir olumsuzlukla karşılaşmak istemeyiz. Ancak müşterilerimiz daire içlerinde doğalgaz ile ilgili her hangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat hizmet veren 187 nolu Doğalgaz Acil telefon hattını arayabilirler." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.