Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da robotlar yarıştı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen '1. Bursa Robot Yarışması'nda öğrencilerin tasarladığı robotlar yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da robotlar yarıştı

Yarışmanın Bursa Hürriyet Endüstri ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Meslek Lisesi Müdürü Metin Sezer, bu yarışmaya ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk ve memnuniyet duyduklarını belirtti. Şükrü Köse ise, yarışmanın hayata geçmesinde katkısı bulunanları tebrik ederek, “Bu projelerin hayata geçirilmesi için birilerinin öncülük etmesi gerekiyor. Bu projeleri geliştirecek ve sürdürecek olan gençlerimiz. Öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Ülkemizin ve gönül coğrafyamızın geleceğine şekil vereceksiniz. Yaptığınız işi veya mesleği en iyi şekilde yapmak gayreti içinde olmalısınız” diye konuştu.


Farklı bakış açısı kazandıracak bir yarışma
Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, yarışmanın sanayi ile dünyaya farklı bir bakış açısı kazandıracağını söyledi. Dülger, “Bakanlığımız 11 yıldır uluslararası yarışma düzenliyor. 12’ncisi Mayıs ayında Sivas’ta gerçekleştirilecek. Bizim bugün burada uyguladığımız Bursa modeli. Açık söylemek gerekirse bakanlığımız tarafından düzenlenen, uluslararası standartları olan bu modelin Bursa’daki yansımasıdır. İlk yıl olmasına rağmen 15 okuldan iştirak olması, 30’un üzerinde meslek lisemizde görev yapan öğretmenlerimizin fiilen öğrencilerimize destek olması sevindirici. 100’e yakın öğrencimizin zihinlerini, bedenlerini ve heyecanlarını buraya taşıması, bugünkü yarışmanın en büyük neticesidir” dedi.
16 okuldan 110 öğrencinin katıldığı yarışmada, çizgi izleyen, hızlı çizgi izleyen, mini Sumo ve serbest olmak üzere toplam 4 kategoride yarışmalar gerçekleştirilecek. Uluslararası yarışma standartlarına göre hazırlanan pistlerde yapılacak yarışların ardından ödüller 19 Nisan Perşembe günü saat 11.00’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.