Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından dün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında HDP'li yöneticilerin de...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından dün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından geçen Cuma günü başlatılan operasyon kapsamında 16 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, Yıldırım ilçesinde yol kesip geçen araçlara taş attığı ve çocuklara da para karşılığı taş attırdığı iddia edilen şüphelilerden 14'ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere berset bırakıldı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Çevik Kuvvet polisinin de katılımıyla bugün sabah erken saatlerde Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde düzenlediği operasyonda PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları olduğu iddiasıyla 7 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgulamaları sürüyor.

İKİ PARTİ YÖNETİCİSİ DE VAR

Öte yandan HDP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, gözaltına alınanlar arasında parti yöneticilerinin de bulunduğu belirtildi. açıklamada, "Bir süredir AKP geçici hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan ve partimizi kriminalize etme amacı güden politikalar çerçevesinde partimizin yöneticileri ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürdürülmektedir. Son birkaç günde bu çerçevede partimizin düzenlediği ve katıldığı eylem ve etkinlikler gerekçe gösterilerek, biri Halkların Demokratik Kongresi (HDK) genel meclis üyesi, biri il yönetim kurulu üyemiz olan toplamda 14 kişi tutuklanmıştır. Bugün de biri il yönetim kurulu üyemiz, biri de Yıldırım ilçe yönetim kurulu üyemiz olan 7 kişi daha gözaltına alınmıştır. İsnat edilen suçlamalara baktığımızda demokratik eylem ve etkinliklere katılma dışında bir suçları olmayan bu arkadaşlarımızın tutuklanma veya gözaltına alınmalarını partimizin siyaset dışı bırakılma amacı dışında başka bir gerekçeyle açıklayamıyoruz. Anlaşılıyor ki siyasi bir tasfiye harekatı başlatılmıştır." denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.