Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 170 kişiye elektronik kelepçe takıldı, 37 kişi sırada bekliyor

Adalet Bakanlığı tarafından 3’üncü yargı paketinin onaylanmasının ardından Şubat 2013'te hayata geçirdiği uygulama kapsamında Bursa'da 170 kişiye elektronik kelepçe takıldı. Yetkililer, kelepçe bekleyenlerin sayısını ise 37 olarak...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet Bakanlığı tarafından 3’üncü yargı paketinin onaylanmasının ardından Şubat 2013'te hayata geçirdiği uygulama kapsamında Bursa'da 170 kişiye elektronik kelepçe takıldı. Yetkililer, kelepçe bekleyenlerin sayısını ise 37 olarak açıkladı.

Elektronik kelepçe takılan kişiler, kendilerine belirlenen sınırların dışına çıkamadıkları gibi çıkmaları durumunda ise sinyallerle bu ihlalin merkeze bildiriliyor. Bu ihlali yapan hükümlülere ise çeşitli yaptırımların uygulanıyor. Kaçması veya suça karışmasında yüksek risk görülen kişilere uygulanan elektronik kelepçeyle kontrol altında tutulan kişi sayısı Bursa'da 170'e ulaştı. Herhangi bir suçtan dolayı cezasının bir bölümünü çektikten sonra denetimli serbestlikten yararlanma hakkını kazanarak özgürlüklerine kavuşan hükümlülere bu kelepçeler, işledikleri suçun vasıflarına göre takılıyor. Elektronik kelepçe genellikle belirli yerlere gitmeleri mahkemece yasaklanan ya da belirlenen bir konut, yer ve bölgeden çıkmasına izin verilmeyen hükümlülere takılıyor. Ayrıca yine denetimli serbestlik kararıyla bazı kişilerin yanına ve adreslere yaklaşmaları yasaklananlar da kelepçeli yaşama boyun eğmek zorunda kalıyor.

Bursa'da 17'si bayan toplam 170 kişide elektronik kelepçe bulunduğu öğrenildi. Kelepçe takılan kişi, işlediği suç gece ise saat 22.00 ile 08.00 arasında evden çıkamıyor. Yetkililer, kelepçeden gelen sinyallerle kelepçe takılan kişiyi kontrol edebiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.