Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Valisi Canbolat'tan 19 Mayıs mesajı!

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Valisi Canbolat'tan 19 Mayıs mesajı!

Vali Canbolat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919, Türk ve dünya tarihine yön veren, milli uyanışımızın sembolü, bağımsızlığından asla vazgeçmeyen Türk Milletinin toprak, vatan ve ezan uğruna verdiği mücadelede umutların inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarihtir.

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. 19 Mayıs 1919, esareti asla kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Bugün, bu adımın 101. Yıl dönümünü kutlamanın sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kahraman halkımızın bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakârlık neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir.

Bu büyük sorumluluğun bilinci içinde olan gençlerimizin, tarihimizden ve değerlerimizden aldıkları güç ve ilhamla, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımak için gayret edeceklerine olan inancımız tamdır.

Sevgili Gençler;

Biliyoruz ki sizler, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Dünyayı anlamak ve gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okumalı, araştırmalı, sahip olduğumuz bilgiyi sürekli güncellemeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Hiçbir zaman unutmamalısınız ki; istiklal ve istikbale yönelik hedefleri olan, milli birlik ve beraberliğimize, değerlerine sahip çıkan erdemli bir nesil, geleceğini sağlam temeller üzerine inşa eden ülkemizin en önemli güvencesidir.

Bu bağlamda, bizler de evlatlarımızı millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, aynı zamanda da geniş bir dünya görüşüne sahip bireyler olarak yetiştirme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.