Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Teknik Üniversitesi’nde kontenjanlar arttı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) bünyesinde yeni bölümler açıldı. BTÜ DBMMF’de açılan yeni bölümler ile birlikte Orman Fakültesinde bulunan Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Teknik Üniversitesi’nde kontenjanlar arttı
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) bünyesinde yeni bölümler açıldı. BTÜ DBMMF’de açılan yeni bölümler ile birlikte Orman Fakültesinde bulunan Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendislikleri bölümleri de 2015-2016 akademik yılında öğrencilerini kabul edecek.

DBMMF bünyesinde açılan yeni bölümlerle ilgili bilgi veren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, Bursa ve ülkemiz sanayisinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü sağlamak hedefi ile çeşitli mühendislik dallarında lisans bölümleri açtıklarını söyledi.

Dekan Prof. Dr. Kopmaz, 2015-2016 akademik yılı içinde açılan yeni bölümlerin Elektrik Elektronik Mühendisliği, Lif ve Polimer Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Amerika Birleşik Devletleri Southern University ile birlikte Uluslararası Ortak Lisans Programı olarak hazırladıkları Makine Mühendisliği bölümü olduğunu söyledi.

BTÜ DBMMF Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, Uluslararası Ortak Lisans Programı olarak açılan Makine Mühendisliği Bölümüne kayıt yaptıracak öğrencilerin, BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda (YDYO) eğitim görecekleri hazırlık sınıfı dâhil, ilk üç seneyi Türkiye’de geçireceklerini bildirdi.

Kopmaz, ayrıca kalan iki yılı da Louisiana kentinde bulunan Southern University’nin kampüsünde, lisans eğitimi alarak tamamlayacaklarını vurguladı.

Prof. Dr. Osman Kopmaz, fakülte bünyesinde bu yıl açılan Lif ve Polimer Mühendisliği bölümünün ise Türkiye’de ilk ve tek olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.