Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bursa Sağlık turizminde merkez olabilir'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, “Sağlık turizminde Bursa’nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok.” dedi. Dernek...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bursa Sağlık turizminde merkez olabilir'
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, “Sağlık turizminde Bursa’nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok.” dedi. Dernek merkezinde düzenlenen Sağlık ve Hizmet Sektör Kurulları toplantısına MÜSİAD Şube Başkanı Hasan Çepni, Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu, Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Ramazan Alper Çalışkan ve şube üyeleri katıldı.

Toplantıda sağlık serbest bölgeleri konusunda bir sunum yapan Dr. Esgin, Bursa’nın buna uygun bir şehir olduğunu belirterek, “Şehrimiz tarih, kültür, doğa, medikal ve termal anlamda bir zenginliğe sahip. Bu nedenle sağlık turizmini, turizmin diğer dallarıyla bütünleştirebilecek dünyada sayılı şehirlerden birisiyiz.” diye konuştu. Hükümetten yapılan açıklamalarda da Türkiye’de sağlık serbest bölgeleri kurulacağının belirtildiğine dikkat çeken Esgin, “Bursa, sağlık serbest bölgesinin kurulabileceği bir şehir. Sağlık turizminde Bursa’nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yok. Dünyada sağlık turizmi konusunda Dubai ilk sırada geliyor. Bursa neden sağlık turizmi açısından dünyanın önde gelen ikinci bölgesi olmasın?” dedi. Serbest sağlık bölgesinin, yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yatırımın şehre gelmesi anlamı taşıdığının altını çizen Esgin, “Böyle bir yatırımın kentimize gelmesi yalnızca turizm açısından değil, birçok sektörü canlandırma açısından büyük önem taşıyor. Başka bir deyişle sağlık serbest bölgesi, Bursa’nın rantını arttırır.” şeklinde konuştu. Son 10 yılda yapılan sağlık turizmi yatırımlarının ülkeyi önemli bir noktaya getirdiğini belirterek, “2023 yılı için koyulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde turizmden beklenen katkı 100 milyar dolar. Bunun 20 milyar dolarlık kısmının sağlık turizmden sağlanması hedefleniyor. Bu yıl turizmin ülke ihracatına sağladığı katkı ise 38 milyar dolar, yani eğer 2023 ihracatında turizmin payının 100 milyar dolar seviyelerine çıkmasını istiyorsak katma değeri arttırmak zorundayız. Bunun yolu da sağlık turizminden geçiyor.” dedi.

Sağlık serbest bölgelerinin Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyleyen MÜSİAD Şube Başkanı Çepni de, “90’lı yıllarda çöl olan Dubai’nin, bugün ne kadar geliştiğine hep birlikte tanıklık ediyoruz. Parayla vizyonun buluşmasının ne olduğunu bu örnekle gördük. Bizim de Bursa olarak yapmamız gereken çok iş var. Biz MÜSİAD Bursa Şubesi olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.