Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın marka değeri 'Sular Vadisi'nde geri sayım

Yıldırım Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak vizyon projelerinden Sular Vadisi Doğa Parkı tamamlandı. Çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından Park hizmete açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın marka değeri 'Sular Vadisi'nde geri sayım

Yıldırım Belediyesi’nin ‘Yeni Yıldırım’ vizyonu kapsamında ilçeye kazandırdığı projelerden birisi daha tamamlandı. Mavi ile yeşilin buluşma noktası olarak tasarlanan Bursa’nın ilk su temalı parkı olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda sona gelindi. Yürüyüş yolları, saha düzenlemeleri ve çocuk oyun alanları tamamlanan, peyzaj çalışmaları bitme aşamasına gelen, büyük havuz, doğal dere ve şelale havuzlarında ise yüzde 98’lik seviyeye ulaşılan park, kilit parke döşeme uygulamaları ve jimnastik aletlerinin montajının tamamlanması ile hizmete açılacak. Toplamda 28 bin metrekarelik alanda yüzde 70’i yeşil temalı olarak planlanan parkın bünyesinde; yapay gölet, teras kademli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri, yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi gibi birimler yer alacak.

VAATLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Yenimahalle, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getirecek proje hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sular Vadisi Doğa Parkı, bölgede yaşayan 70-80 bin insanımıza doğrudan hizmet verecek. Bununla birlikte sadece bölgeye ve ya Yıldırım’a değil Bursa’ya değer katacak. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bölgesel planlama ve kalkınma vurgusu yapıyoruz. Bunu da lokal projeler yerine prestijli işlevsel projeler ile hayata geçiriyoruz. Bu hedef doğrultusunda attığımız en önemli adımlardan birisi olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nı tamamlayarak hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözümüzü daha kısa süre içerisinde yerine getirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.