Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Güney Amerikalı hayvanlar için barınak yapıldı

Hayvanat bahçesi alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Koen Brouwer danışmanlığında Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kurulan Güney Amerika Barınağı törenle hizmete açıldı. 5 dönümlük alanda planlanan barınağın açılışına...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Hayvanat Bahçesi’ne Güney Amerikalı hayvanlar için barınak yapıldı
Hayvanat bahçesi alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Koen Brouwer danışmanlığında Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kurulan Güney Amerika Barınağı törenle hizmete açıldı.

5 dönümlük alanda planlanan barınağın açılışına ilköğretim öğrencileri de katıldı. Barınağın açılışını çocuklarla birlikte yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Güney Amerika Barınağı’yla birlikte Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvan türü sayısının 111’e, hayvan sayısının da 1100’e çıktığını ifade etti. Başkan Altepe, "Yaptığımız son takviyelerle Hollanda’dan 2 erkek, 2 dişi kapibara, Almanya’dan 3 dişi tapir, 2’si dişi 2’si erkek 4 mara hayvanı da hayvanat bahçemize katıldı. Burada doğan lamalar da Güney Amerika Barınağı’na nakledildi." dedi.

ÇOCUKLAR MAYMUN VE LEMURLARI BESLEDİ

Bu arada, yağmurlar nedeniyle ertelenen geleneksel Hayvanat Bahçesi 23 Nisan Çocuk Şenliği, Güney Amerika Barınağı’nın açılışı sırasında gerçekleştirildi. Başkan Altepe’nin de yer aldığı şenliklere anaokul ve ilkokul öğrencileri katıldı. Başkan Altepe’nin çocukları selamlayan konuşmasının ardından aslan, maymun ve lemurlar öğrenciler tarafından beslendi.

Şenlikler çerçevesinde ayrıca Türk köyünde öğrencilere yiyecek ikramında bulunularak, fayton sefası, ip atlama, yüz boyama, deve kuşu yumurtasıyla kolye yapma etkinlikleri yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.