Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Rahvan At Yarışları nefes kesti

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin son programı olan Rahvan At Yarışları nefesleri kesti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Rahvan At Yarışları nefes kesti

Osmangazi Belediyesi tarafından 14. kez düzenlenen Osman Gazi’yi anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında Rahvan At Yarışları düzenlendi. Armutköy Mahallesi’nde gerçekleştiren yarışlara çok sayıda vatandaş katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar etkinlikler kapsamında bilgi verdi. Geçmişimizi, somut olmayan kültürel mirasın bugüne taşınması ve geleceğe aktarılması için bu tür organizasyonlar yapıldığına dikkat çeken Dündar, “Osmangazi Belediyesi bu kültürel mirası bugüne ve geleceğe taşırken, fiziki olarak da tarihi değerlerine sahip çıkıyor. Restorasyon çalışmalarıyla Bursa, Osmangazi öne çıkıyor. Tarihi dokumuzu her gün ayağa kaldırıyoruz. Bu tarihi yapıların ayağa kalkması ile birlikte onun yaşam alanlarının o günün şartlarının bugüne taşınması da ayrı bir önem arz ediyor. Yaptığımız bu etkinliklerde herkes kendinden bir şey görüyor. Kendinin bir faaliyeti görüyor ve bu konu ile bütünleşiyor” dedi.


Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nin son etkinliğinin Rahvan At Yarışları olduğunu belirten Dündar, “Bu yıl da 186 at yarışlara katıldı. Bu dönem için yarışlarda en üst katılım rakamını yakaladığımız görüyoruz. Ben buraya katılan at sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Sizlerin yarışçıların at sahiplerinin bu işi sahiplenmesi bizlerinde bu yönde yatırım yapmasına vesile oluyor. 14 yıldır farklı bölge ve alanlarda özel mülkiyet tarlalarda bu işleri yaptık. Geçtiğimiz yıl burasını hizmete açarak artık at sporu ve bu yarışlar burada olacak.

Bu yıl ikinci defa burada yarışları organize ettik. Yeni yatırımlarla burasının bugün daha güzel hale geldiğini görüyoruz. Bu spora sizlerin sahip çıkması ile bu sporun geliştirme azminizle birlikte bizlerde yerel yöneticilerde bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz. Görüyorsunuz buradaki çitlerle Türkiye’nin en iyi at pisti olma yolunda adımlar attık. Bundan sonraki süreçte de eksik fazla ne varsa tespit edilerek, önümüzdeki yıl burası daha iyi hale gelecek” diye konuştu.


Yarışlar ödül töreninin yapılmasının ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.