Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da esnaftan yeşil farkındalık

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bir grup esnaf, farkındalık oluşturarak, semtlerindeki boş alanlara ve kaldırımlarda kuruyan ağaçların yerine çınar, ıhlamur, zeytin ve servi fidanı diktiler.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da esnaftan yeşil farkındalık

HABER: BİLAL KAYAALTI

‘Her mahalleye bir fidan’ sloganıyla hareket eden, Osmangazi ilçesinde bulunan Gazcılar Caddesi Esnaf Platformu üyeleri, örnek bir projeye imza attı.  Kiremitçi mahallesinde bulunan orta refüjlere, kaldırımlardaki kuruyan veya kesilen ağaç yerlerine, Bursa’nın simgesi çınar fidanının yanı sıra, zeytin ıhlamur ve servi fidanı diktiler. Platform sözcüsü Özcan Aytiş, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu; her semte, mahalleye, kaldırıma ve şehir içindeki alanlara fidan dikerek, Bursa’yı doğusundan batısına kadar yeşille buluşmasına katkı koymak olduğunu söyledi. Aytiş, Fatih Sultan Mehmet'in 'ormanlarımdan dal kesenin başını keserim' sözünü hatırlattı, ağaca, yeşile ve doğaya kurum ve kuruluşların daha saygılı olması gerektiğini söyledi.

‘DAHA YEŞİL BİR ŞEHİR ARZULUYORUZ’

Ahilik kültürüne dikkat çeken Gazcılar Caddesi Esnaf Platformu sözcüsü Özcan Aytiş, “Bursa’mız, her zaman esnafları, ticaret ve sanatkarlarıyla örnek olan bir şehir oldu. Ahilik kültürünü yeniden canlandırmak istiyoruz. Esnafların sosyal projelerde yer alması gerektiğini anımsatmalıyız. Hatıra ormanları oluşturulması da önemli ama  amacımız, meslektaşlarımıza örnek olmakla birlikte, Hz. Peygamber’in ‘öleceğinizi bilseniz fidan dikin’ hadisini hatırlatmak ve kentlerin betonlaşmasından dolayı nefes almamızı zorlaştırdığına dikkat çekmek.  Buradan yola çıkarak, belirlediğimiz yerlere, hatta tabelası, işyeri gözüksün diye bazı kişilerin kestiği, kuruttuğu ağaçların yerlerine Bursa’mızın sembolü çınar fidanıyla birlikte zeytin, ıhlamur ve servi diktik. Önümüzdeki Şubat ayına kadar daha farklı semtlere fidan dikilmesi için öncü olacağız’ diye konuştu.

‘HERKES BU PROJEYE DESTEK VERMELİ’

Mahalle sakini Ahmet Aşçı, esnaf kardeşlerimin böyle bir adım atması bizleri mutlu etti, “Örnek bir davranış sergiledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum’ dedi.  Ticaretle uğraşan, aynı mahalleden Kemal Yılmaz ise “Arkadaşlarımız alkışlanacak bir projeye imza attılar.  Bursa’mızda herkesi heyecanlandıracak bir kampanya, mahalleler, sokaklar bu sayede nefes alacak. Görsel anlamda hem ruhumuz rahatlayacak hem de gözlerimiz. Herkes bu adıma destek vererek, kendi mahallesine, bahçesine, gezdiği, boş gördüğü yerlere fidan dikse her yer yeşerir. Keşke Kiremitçi muhtarı da böyle projeler üretmeyi akıl etseydi” şeklinde ifadeler kullandı. Berberlik yapan Halil Çakır da, mahallelerinde başlayan bu projenin, şehrin her yanına yayılacağını ümit ettiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.