Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 24 yıl sonra hizmete kavuştular!

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 5 köyün 150 kilometrelik arazi yolları 24 yıl sonra yeniden yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 24 yıl sonra hizmete kavuştular!
AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, en verimli topraklara sahip olan Yenişehir ovasının Boğazköy barajıyla sulu tarıma geçeceğini belirterek, “Bu konuda hükümetimizin çok ciddi desteklemeleri var. Tabii sulu tarıma geçiş esnasında Boğazköy barajı ve yer altı sulama isale hatlarının ihalesiyle birlikte toplulaştırma da bu projeye dahil edilmiş oldu.

Toplulaştırmayla birlikte yüzlerce kilometre yol, tarlaların nizami şekilde bölünmesi ve aralarında da ulaşımın sağlanması için, DSİ tarafından ihale edildi. 1990’lı yılların başında yapılmış, bilhassa Bursa yolunun kuzey tarafında kalan 150 kilometreye yakın yol yeniden inşa edilmeye başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun çok ciddi desteği oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise, 1994 yılında 40 bin dönüm tarım arazisinin yollarının ıslah edildiğini hatırlatarak, “Aradan 24 yıl geçmesine rağmen yolların bozuk olmasını Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e söyledik. Kendileri sağ olsunlar konuyu Orman ve Su İşleri Bakanımıza iletti. Biz de 5 köy muhtarı olarak dilekçelerimizi bölge müdürlüğüne verdik. Bugün yaklaşık 150 kilometrelik tarım arazisinin yollarının yapımına başlandı. 170 bin dönüm tarım arazisinin sahipleri adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.