Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Barosu:Birileri bizim üzerimizden bu menfur saldırıyı açıklamaya kalkmasın

Çağlayan Adliyesi'nde dün teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin yankıları sürüyor. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz,...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Barosu:Birileri bizim üzerimizden bu menfur saldırıyı açıklamaya kalkmasın
Çağlayan Adliyesi'nde dün teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin yankıları sürüyor. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, "Bu saldırı hepimize yapıldı. Avukatların itibarsızlaştırmak için bir bahane olarak kullanılmak istenildiğini görüyoruz, buna üzülüyorum, son derece hicap duyuyorum ama yapılıyor." dedi.

Menfur saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun avukatların adliye binalarına giriş çıkışlarına yönelik düzenleme sinyali vermesi baroların tepkisine sebep oldu. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, şunları kaydetti: "Bu saldırı hepimize yapıldı. Bir savcının öldürülmüş olmasını ayrı tutamazsınız. Biz bir bütünüz. Yargının eşit kurucu unsurlarıyız. Savcı iddia makamıdır, hakim karar, biz de savunma makamıyız. Bu terör saldırısı hepimize yapıldı. Tüm hukuk camiasına yapıldı. Bu açıdan avukatlar üzerinden avukatları itibarsızlaştırmak amaçlı bir girişimin kesinlikle samimiyet taşımadığını, kesinlikle bu olayın sıcağı sıcağına iddia, kasıtları asılmış cümleler olmadığına inanıyorum."

"SALDIRIYI AVUKATLAR ÜZERİNDEN ÇÖZMEYE KALKIŞMAK SAMİMİ DEĞİLDİR"

Savcıyı şehit edenlerin avukat olmadığının altını çizen Baro Başkanı Demiröz, "Öldüren kişiler avukat olabilirdi, avukat değiller. Şimdi, 'avukat kılığına mı girmiş, avukatın kimliğini mi kullanmış' tartışılıyor. Polisin de hakim savcının da kimliğini kullanabilirdi. Böyle bir durumu avukatlar üzerinden çözmeye kalkmak art niyetlidir, samimi değildir. Avukatların hepsi bu terör saldırısına karşıdır. Niye, çünkü varlık sebebini ortadan kaldıran bir olaydır. Bir hukukçunun silahlı saldırıyı, insanın yaşam hakkını ihlal eden yaşama hakkını ihlal eden saldırıya taraf olması mümkün değil. Bunu avukatlar üzerinden açıklamaya çalışmak, 'Avukatlar potansiyel suçlu' ilan etmek yanlıştır." dedi.

Avukat camiasını suçlamak için insanların durup düşünmesi gerektiğine işaret eden Demiröz, şöyle devam etti: "O zaman poliste yapılan kötü bir eylemi tüm polis camiasına mal edelim, hakimin savcının yaptığı haksızlığı aynı, kötü davranan esnafın davranışını tüm esnaf camiasına mal edelim. Böyle toptancılık, böyle kutuplaştırmalar, böyle itibarsızlaştırmalar son 5-10 yılın modası. Bundan vazgeçilsin. Avukatların hepsi, bu terör saldırısının dimdik karşısındadır. Bunun için bedel ödemeye hazır olan en güçlü yapı biziz. Birileri bizim üzerimizden bu menfur saldırıyı açıklamaya kalkmasın, bunun bedelini avukatlar değil böylesine bir tehlikeli işe kalkanlar öder. O nedenle bu yaklaşımı reddediyoruz. Avukatları itibarsızlaştırmak için bir bahane olarak kullanılmak istenildiğini görüyoruz, bundan üzülüyorum, son derece hicap duyuyorum ama yapılıyor. Avukatlar bunu boşa çıkaracaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.