Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bunlar da sahte Suriyeli dilenciler

Eskişehir’de, kentin belirli noktalarındaki trafik ışıklarında ellerinde ‘Suriye’den geldik yardım edin’ yazılı kağıtla dilenenlerden bazısı Türk vatandaşı çıktı. Kamerayı gören dilenciler basın mensuplarından kaçarken, bir dilenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ev istedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bunlar da sahte Suriyeli dilenciler

Şehir merkezindeki trafik ışıklarında bekleyen dilenci sayıları her geçen gün artıyor. Dilencilerin ellerinde ‘Suriye’den geldik, yardım edin’ ve ‘Suriyeliyiz, zor durumdayız, Allah rızası için yardım edin’ yazılı kağıtların bulunması dikkat çekiyor. Bazı sürücüler dilencilere Suriyeli oldukları için yardım ediyor. Ancak son zamanlarda artan dilencilerden dolayı sürücüler ve çevredeki esnaf şikayetçi oldu. Küçük yaşta çocukların araçların arasında dolanarak para istemeleri ölüme davetiye çıkarıyor. Yetkililer tarafından duruma sürekli bir önlem alınamıyor. İhbar üzerine giden polis ekipleri, dilencileri yakaladıktan bir süre sonra serbest bırakıyor. Aynı şekilde zabıta ekipleri uygulanan cezai işlem sonrası dilencileri salıyor. Diğer yandan polisi gören dilenciler bir süre olay yerinden uzaklaştıktan sonra tekrar gelerek dilenmeye devam ediyor.

TÜRKÇE KÜFREDİP UZAKLAŞTILAR
Son olarak kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarından da kaçan sözde Suriyeli dilenciler, Türkçe küfrederek olay yerinden uzaklaştı. Çevrede bulunan vatandaşlar ve esnaf ise dilenen şüphelilerin hepsinin Türk vatandaşı olduğuna dikkat çekti. Suriyeli vatandaşlar gibi görününce vatandaşların daha fazla para verdiğini ve mecburen bu şekilde yazdıklarını belirten dilencinin şu sözleri şaşırttı:
“Bir ekmek parası için duruyoruz. Çocuklarımız aç. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyelilere ev veriyor. Bize vermiyor. Biz de ev istiyoruz."

MİLLETİN BAŞINA BELA OLACAKLAR
Oto Sanayi Sitesinde esnaf olan Habip Yiğit, dilencilerin her gün aynı ışığa geldiğini söyledi. Polis ve zabıta ekipleri ile dilenciler arasında yaşanan kovalamaca sonrası çocukların araç altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Yiğit, “Yetkililerin buna çözüm bulması gerekiyor. Her gün buraya ışıklara geliyorlar. Vatandaşın dini duygularını sömürüyorlar. Burası sanayi. Ustalarımız araç kontrolü yapıyor. Zabıta ve polisi görünce koşuyorlar. Kaçarken bir aracın altında kalsalar milletin başına bela olacaklar.” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.