Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulanık’ta yakılan 3 okul eğitime açıldı

Muş’un Bulanık İlçesinde yüzü kapalı bir grup tarafından molotof bombalarıyla yakılan 3 okul bugün eğitim öğretime açıldı.2014-2015 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte yüzü kapalı bir grubun molotof bombalarıyla saldırması...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bulanık’ta yakılan 3 okul eğitime açıldı
Muş’un Bulanık İlçesinde yüzü kapalı bir grup tarafından molotof bombalarıyla yakılan 3 okul bugün eğitim öğretime açıldı.

2014-2015 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte yüzü kapalı bir grubun molotof bombalarıyla saldırması sonucu 3 okulda yangın çıkmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü 3 okulda onarım ve tadilat çalışmaları yapıldı. Molotoflarla yakılan, Bulanık ilçesi Yeni Mahallede bulunan 12 derslikli Mehmet Akif İlköğretim Okulu, Şehitlik Mahallesinde bulunan Fatih İlköğretim Okulu ve Kültür Mahallesinde Bulunan 125. Yıl İlköğretim okulu bugün itibarı ile eğitim öğretime açıldı.

Yakılan okulların tadilat çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, “Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3 içerisinde tadilat çalışmaları yapıldı ve eğitime açıldı. 125. Yıl İlköğretim Okulu 5 gün içerisinde idare bölümü, anasınıfı ve 2 derslik onarılarak eksiklikler giderildi. Kapılar değiştirilerek okul yeniden boyanarak eğitime başladı. Fatih İlköğretim okulumuzda ise çatı katı tamamen değişti, kapı ve pencereler değiştirildi. Elektrik tesisatı baştan sona kadar yenilendi. İdari, anasınıfı ve derslikle onarıldı ve okulun iç ile dışı komple boyanarak eğitim öğretime başladı. 2 okulumuzda 1 haftalık kaybımız oldu. Ancak şuan hiçbir sorun söz konusu değil 3 okulumuzda bugün itibarı ile eğitim öğretime devam etmektedir.” dedi.

13 Eylül 2014 tarihinde Bulanık ilçesinde yüzü kapalı yaklaşık 60 kişilik grup molotof bombalarıyla okullara saldırmıştı. Molotofların atıldığı 2 okulda hafif hasar oluşurken bir okul ise büyük çapta hasar görmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.