Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sene olmadı...

ARDAHAN’ın Damal ilçesindeki Ata mahallesinde, güneşin Karadağ sırtlarına yansımasıyla oluşan Atatürk’ün silüeti, havanın sisli ve bulutlu olması nedeniyle görülmedi. Yurt içinden ve yurt dışından Atatürk’ün dağaya yansıyan silüetini izlemek için gelen çok sayıda vatandaş, hayal kırıklığı yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu sene olmadı...
Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri kapsamında ilk olarak, Festival alanında halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Sanatçı Oğuz Aksaç ve Özlem Özdil’in konser verdiği festivale CHP Genel Başkan yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı CHP’li vekiller, Damal Belediye Başkanı CHP’li Ergin Önal ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Konser sırasında yağan yağmur’dan dolayı seyirciler zor anlar yaşadılar.



Konuşmaların ardından Atatürk’ün silüetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi’ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar’ın eteklerinde saat 18.00’de izlenmesi planlanan Atatürk silüeti, hava muhalefeti nedeniyle görülemedi. Atatürk Siletinin görülmemesi ardından katılımcılara Atatürk silüetinin çıkışıyla ilgili bilgiler veren Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, "Atatürk silüetini hava şartları dolayısıyla bu yıl göremedik. Gölgeyi görebilmemiz için güneşin olması gerekiyor. Buraya gelip silüeti görmeyenlere fotoğraflarının hediye edeceğiz. Bu hava koşullarında buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

SİLÜET NASIL ORTAYA ÇIKTI

Atatürk silüeti ilk olarak 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildi. Bu nedenle 20 yıldan bu yana Damal İlçesinde 'Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ düzenleniyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.