Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bu hükümet toplu sözleşme masasına teklif getirecek yetkiye sahip değil"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplu sözleşme görüşmelerini eleştirdi. Özgen, “Bu savaş hükümeti, tam da bu dönemde yetkisiz olmasına rağmen,...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bu hükümet toplu sözleşme masasına teklif getirecek yetkiye sahip değil"
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplu sözleşme görüşmelerini eleştirdi. Özgen, “Bu savaş hükümeti, tam da bu dönemde yetkisiz olmasına rağmen, kamu emekçileri ve emeklilerin 2016-2017 ekonomik, mali, sosyal, özlük ve mesleki haklarını toplu sözleşme masasında teklif getirerek, tartışacak yetkiye sahip değildir.” dedi.

Memurların 2016-2017 yılına ilişkin zam görüşmelerinin başlayacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek isteyen KESK üyelerine polis müdahale etti. Müdahalenin ardından sokak aralarında grup ile polis arasındaki arbede uzun süre devam etti. Dağılan sendika üyelerinin daha sonra bakanlık önüne gelmesine izin verildi. Bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Toplanan grup adına konuşan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin geçici ve savaş hükümeti olduğunu ve bilinçli kasıtlı olarak bu ülkede kaos yaratmaya çalıştığını öne sürdü. Özgen, “Toplumun bütün kesimlerini karşı karşıya getirip çatışma ve savaş konseptini öne çıkarmak suretiyle kendilerini ve çocuklarının geleceğini bizim emeğimiz alın terimiz üzerine bir gelecek kurmak istediklerini söyledik. Bu savaş hükümeti tam da bu dönemde yetkisiz olmasına rağmen, kamu emekçileri ve emeklilerin 2016-2017 ekonomik mali sosyal, özlük, mesleki haklarını toplu sözleşme masasında teklif getirerek, tartışacak yetki ya da vaate sahip değildir. Çünkü bu haklar kamu emekçi ve emeklilerinin temel hakkıdır. Bu hükümet geçicidir. Bu hükümet sadece kimi genel zorunlu uygulamaları yerine getirir. Onun dışında herhangi bir programa sahip değildir. Bu program Meclis’te onay görmemiştir. Bundan dolayı da elleriyle büyüttükleri yandaş konfederasyonla beraber, 2012’de, 2013’te bir satış sözleşmesini tekrar imzalamaya ve kamu emekçilerinin haklarını satmaya karar vermişlerdir.” şeklinde konuştu.

Kolluk kuvvetlerinin bugünkü müdahalesini protesto eden Özgen, müdahalenin bakanlığın kendilerinden ne kadar korktuğunun göstergesi olduğunu savundu. Kamu emekçilerinin ücretlerinin enflasyon oranının altında bırakıldığını kaydeden Özgen şöyle devam etti: “Türkiye ve Dünya emek hareketinin tarihinde AKP ve Memur-Sen bu utanç ile ilelebet yaşamaya devam edecektir. Aynı tutumu, aynı oyunu bugün başlayacak toplu sözleşme masasında tekrar hayata geçirmek istiyorlar. Bütün engellemelerine rağmen, bütün baskılarına rağmen o toplu sözleşme masasında ve kamuoyu nezdinde onların ikinci bir satış sözleşmesini yapma süreçlerini hem müdahale edeceğiz, hem deşifre etmeye devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından KESK Başkanı Özgen ve beraberindekiler toplantıya katılmak üzere bakanlığa girdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.