Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTK, zafiyet oluşmaması için telsiz kurma ve kullanma izni verdi

Telsiz ücretinden muaf kullanıcılara, görevleri ile ilgili zafiyet oluşmaması amacıyla, bir defaya mahsus olmak üzere telsiz kurma ve kullanma izni verildi.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2009 yılında yayınlanan Telsiz İşlemlerine...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Telsiz ücretinden muaf kullanıcılara, görevleri ile ilgili zafiyet oluşmaması amacıyla, bir defaya mahsus olmak üzere telsiz kurma ve kullanma izni verildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2009 yılında yayınlanan Telsiz İşlemlerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.
Buna göre; yönetmeliğin geçici birinci maddesi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa cetvellerde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumlar, köy tüzel kişilikleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kızılay, belediyeler ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi telsiz ücretinden muaf kullanıcılar tarafından yürütülen faaliyetlerin yerine getirilmesinde zafiyet oluşturulmaması amacıyla talebi halinde, söz konusu kuruluşlara bir defaya mahsus olmak üzere 31 Aralık 2015 tarihine kadar telsiz kurma ve kullanma izni verildi.

Bu tarihten itibaren telsiz kurma ve kullanma izinlerine ilişkin iş ve işlemlerin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütüleceği vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.