Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Branş öğretmenlerinden atama protestosu

Fatih Sirkeci'de toplanan bir grup branş öğretmeni, Eylül ayında yapılan atamaların adaletsiz olduğunu dile getirerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti. Ücretli kölelik istemiyoruz diye slogan atan öğretmenler, taşıdıkları pankartları...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Sirkeci'de toplanan bir grup branş öğretmeni, Eylül ayında yapılan atamaların adaletsiz olduğunu dile getirerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti. Ücretli kölelik istemiyoruz diye slogan atan öğretmenler, taşıdıkları pankartları İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına bıraktı.

Atanamayan branş öğretmenleri Sirkeci Garı'nda bir araya gelerek Bakanlığı protesto etti. Grup ‘Ücretli kölelik istemiyoruz’, ‘Yeni Türkiye için adaletli atama istiyoruz’, 'Evlerindeki 300 bin öğretmeni ne zaman kurtaracaksınız Başbakanım’ yazılı pankartlar açtı. Atanamayan öğretmen eşi Kadir Yel, buraya eşinin adına gelindiğini söyledi. Kadir Yel, ”Eşim Türkçe öğretmeni, ben özel bir şirkette çalışıyorum. Kendisi atanamadığı için dershaneye gitmek zorunda kaldı. Onun davası benim davam olduğu için burdayım.” dedi.

Felsefe grubu öğretmeni Burcu Görmüş ise Eylül ayı itibarı ile branş dağılımında yani öğretmen atamalarında yapılan haksızlığı bir şekilde kamuoyuna duyurmak için burada olduklarını belirtti. Görmüş, "Branş öğretmenlerimizin hemen hemen hepsine haksızlıklar yapıldı. Bu alım düzeyinde. Özellikle biz şubat ayında 40 bin branş öğretmeni atanmasını istiyoruz. Çünkü kadro dağılımına bakıldığında ciddi bir haksızlık yapıldığı ortada ve onların adalet kavramının ne olduğunu bize açıklamasını istiyoruz. Orda konuşmakla olmuyor. Yani karşımıza çıksınlar hep birlikte televizyona çıkalım, bize adalet kavramını anlatsınlar." diye konuştu.

Oğlunun 30 lira karşılığı garsonluk yaptığını söyleyen öğretmen annesi Seyhan Işık ise ”Oğlum için geldim. Edebiyat öğretmeni 3 sendir atanamadı. Çocuğum branşında derece ile bitirdi okulu ama atanamadı. Şimdi 30 liraya sabah 11 akşam 11 garsonluk yapıyor paramı çıkartayım diye. Onun yerine ben geldim. Hakkımızı savunmaya geldik. Bunları atamayanlar utansın. Hastayım buraya ben çocuğum için geldim. Ben o çocuğumu ev temizliği içinde okuttum. Çocuğumu bu hale getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Grup daha sonra Sirkeci Garı'ndan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Müdürlük önünde basın açıklaması yapan Atilla Demir ve Aslıhan Bağdemci şunları ifade etti: “Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamış olduğu kontenjanların şaşkınlığı içerisindeyiz. Atama sürecinde verilen sözlerin tutulmaması, bakanlığın güvenirlilik derecesini bir kez daha ortaya koymuştur. 42 bin sınıf öğretmeninin branş derslerine geçmesini sağlamak ve boşalan sınıf kadrolarını yeniden 6 bin gibi bir sayıda atama yapmak akla hitap etmediği gibi vicdanları da yaralamıştır. Biz buraya haksızlığa uğradığımızı dile getirmek, sesimizi duyurmak yetkililerin bizi kaale alması için toplandık. Utanıyoruz, kendimizden utanıyoruz çünkü ilk bine giremedik. Çevremizde ki insanların ‘hani atanacaktın’ sözüne maruz kaldık. Annemizi, babamızı sevindiremedik diye utanıyoruz. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bizler hakları elinden alınmış branş öğretmenleriyiz bizler senelerdir arka plana itilmiş tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji kısacası branş mezunları burada mağduriyet rolü oynadığımız sakın ama sakın düşünülmesin herkes görüyor ve biliyor ki görmezden gelindik. Umut ediyoruz ki önümüzdeki süreçte bu adaletsizlik yerini adaletli bir dağılıma bırakır. 4+4+4’e karşılık biz de 40+40+40 bin atama istiyoruz Kasım-Şubat alımlarında bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyoruz."

Grup, daha sonra taşıdıkları pankartları İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına bırakarak, getirdikleri siyah balonları patlattıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.