Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozdağ: Meclis'te başörtüsü yasağı yok, zihinlerde var

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iç tüzüğüne göre milletvekili olan bayanların başı açık veya başı kapalı olmasını zorunlu kılan bir düzenlemenin olmadığını belirterek, yasağın sadece zihinlerde...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozdağ: Meclis'te başörtüsü yasağı yok, zihinlerde var
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iç tüzüğüne göre milletvekili olan bayanların başı açık veya başı kapalı olmasını zorunlu kılan bir düzenlemenin olmadığını belirterek, yasağın sadece zihinlerde olduğunu söyledi.

Memleketi Yozgat’a lise ve hastane açılış törenlerine katılmak üzere gelen Bozdağ, törenlerin ardından kendi koruması olan polis memuru Musa Yılmaz’ın düğününe katıldı. Burada gazetecilerin Meclise başörtülü milletvekillerinin girmesi halinde daha önce yaşanan Merve Kavakçı olayını hatırlatması üzerine Bozdağ, "Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) iç tüzüğüne göre milletvekili olan bayanların başı açık veya başı kapalı olmasını zorunlu kılan bir düzenleme yoktur. Bir milletvekili başı açık olarak parlamentoya girme hakkına sahip olduğu gibi başı kapalı olan da girme hakkına sahiptir. Buna mani bir yasak iç tüzükte yoktur, anayasamızda da yoktur. Herhangi bir mevzuatımızda bunu engelleyen bir düzenleme yoktur. Yasak sadece zihinlerde vardır. Yoksa kurallarda her hangi bir yasak söz konusu değildir." dedi.

"CHP SEÇİM VAKTİ GELDİĞİNDE ÇARŞAFLARA ROZET TAKIYOR"

CHP’nin seçim vakti geldiğinde çarşaflara rozet taktığını ve bayanlara başörtüsü dağıttığını söyleyen Bozdağ, "CHP’nin bu konuda tutumunun net olması lazım. Yani bir yandan seçim vakti geldiği zaman çarşaflılara rozet takıyor bir yandan başörtüsü hanımlara dağıtıyor, bir yandan işte bu meseleleri bir çözeriz diye konuşuyor. O zaman yarın parlamentoya veya ileride bir milletvekili seçilir başörtülü bir hanım gelir diye ne yaparız diye bir soru sorup bunun tartışmasını yapmak o zaman bu konuda samimi olmadığını gösterir. Samimiyseniz bir milletvekili yarın parlamentoya başı açık gelirse CHP’nin tutumu nedir diye parti meclisini toplayıp oralarda konuşma oralarda müzakere yapmanın bir anlamı yoktur. Çıkar sayın başbakanımızın dediği gibi iç tüzükte bir engel yoktur. Bizim tutumumuz nettir. Sadece bugün değil dünde biz bu konularda görüşümüzü açık açık ifade ettik. Burası başı örtülü, başı açık bütün milletin temsilcilerine aittir. Orada CHP’li bunu demesi lazım. Ama bunu demiyor. Benim gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi kara kara düşünüyor. Acaba böyle bir olay olursa biz ne yaparız, nasıl davranırız diye düşünceler araştırmalar tartışmalar yapıyorlar. Utanılacak bir durum CHP adına." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.