Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Botobüs' seferlere başladı

İETT'nin yeşil alan düşüncesi ile tasarladığı ve 'Botobüs' adını verdiği botanik otobüsü üstündeki bahçesiyle seferlere başladı. Klimanın suyuyla sulanan Botobüs bugün ilk kez trafiğe çıktı. ‘Botobüs’ ilk etapta 87 Edirnekapı-Taksim...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Botobüs' seferlere başladı
İETT'nin yeşil alan düşüncesi ile tasarladığı ve 'Botobüs' adını verdiği botanik otobüsü üstündeki bahçesiyle seferlere başladı. Klimanın suyuyla sulanan Botobüs bugün ilk kez trafiğe çıktı. ‘Botobüs’ ilk etapta 87 Edirnekapı-Taksim hattında sefer yapacak.

Üstünde organik bahçe bulunan ve ‘Botobüs’ adı verilen otobüs hizmete girdi. Basın mensuplarına tanıtılan ‘Botobüs’ ilk etapta 87 Edirnekapı-Taksim hattında yolcu taşıyacak. Botobüs'ün daha sonra araç sayısının arttırılması ve bahçenin daha iyi görülebilmesi için üst geçitlerin yoğun olduğu hatlarda hizmet vermesi planlanıyor.

İstanbul caddelerinde gezici bir bahçe gibi hizmet verecek olan ‘Botobüs’ün üzerinde yaz-kış canlı kalabilen bitkiler bulunuyor. Proje hakkında bilgi veren İETT Genel Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Fatmanur Yılmaz, çevresel farkındalığa vurgu yapmak istediklerini söyledi. Aracın kullanılmayan tavanını değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, “Gerçek bir bahçe yaptık. Uygulamada gerçek bitkiler kullandık. Bu bitkiler fotosentez yaptıkları için karbon salınımını minimize ettiler. Oksijen ürettiler. Bununla da küresel ısınmaya dikkat çekmek istedik.” dedi.

Bitkilerin gerçek olması sebebiyle sulamaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yılmaz, “Bunun için klima suyunu değerlendirdik. Otomatik otomasyon sistemiyle klimanın suyunu değerlendirdik. Klima suyu az bir miktar ama burada su tasarrufuna dikkat çekmek istedik. Botanik bahçemiz aracın tavanında olduğu için tavan, güneş ile direk temas etmiyor. Bu da ısı tasarrufu sağlıyor. Klimanın daha az çalışmasıyla enerji tasarrufu sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.