Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa, sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanı yetiştirecek

Aydın Ticaret Borsası (ATB), zeytinyağında kaliteyi arttırmak için sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanı yetiştirecek. Aydın’da yetiştirilecek sertifikalı zeytin tadım uzmanları, Türkiye’de yetiştirilen ilk sertifikalı uzmanlar olacak.Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Borsa, sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanı yetiştirecek
Aydın Ticaret Borsası (ATB), zeytinyağında kaliteyi arttırmak için sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanı yetiştirecek. Aydın’da yetiştirilecek sertifikalı zeytin tadım uzmanları, Türkiye’de yetiştirilen ilk sertifikalı uzmanlar olacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı kurumlar arasında ilk akredite gıda laboratuvarını hizmete açan Aydın Ticaret Borsası, zeytinyağında da yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. ATB zeytinyağında kaliteyi arttırmak ve ihracatını genişletmek amacıyla, sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanı kursu açacak. Önümüzdeki yıl açılması planlanan kurs sonucunda eğitimleri başarıyla tamamlayan zeytinyağı tadım uzmanları, ilk kez sertifikalı olma imkanına kavuşacak. Sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanlığı kursu hakkında bilgiler veren ATB Başkanı Adnan Bosnalı, “İtalya’da bulunan bir dernek ile bağlantıya geçtik ve bu sertifikanın ülkemizde verilmesini sağlamak amacıyla talebimizi ilettik. Dünyada sertifikayı veren tek kurum olan bu dernekle çalışmalarımızı tamamladıktan sonra borsamızda uzmanlarımız eşliğinde önümüzdeki yıl eğitimlere başlayacağız. Böylelikle sertifikalı tadım uzmanı olmak isteyen vatandaşlarımız, artık İtalya’ya gitmek zorunda kalmayacak. Bu projeyi hayata geçirerek Türkiye’de bir ilke imza atacağız.” dedi.

Sertifikaların uluslararası geçerliliğe sahip olacağını belirten ATB Başkanı Bosnalı, “Yetiştirdiğimiz sertifikalı tadım uzmanları, zeytinyağını tadarak kalitesi hakkında rapor belirtecek. Bu rapor sonucunda firmalar ve ülkeler, olumsuz rapor verilen zeytinyağlarını almayacak ve satmayacaklar. Böylelikle ucuz ve bitkisel yağlar karıştırılarak yapılan tağşiş zeytinyağı ile üreticinin emeğinin çalınmasını önüne geçeceğiz. Ayrıca bu sertifikalı zeytinyağı tadım uzmanlığı da vatandaşlarımız için yeni bir iş sahası olacak.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.