Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bombalı saldırıda ölen anne ve oğlu Bursa'da defnedildi

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde önceki gün düzenlenen bombalı saldırı hayatını kaybeden Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazesi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle toprağa verildi....

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2015 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bombalı saldırıda ölen anne ve oğlu Bursa'da defnedildi
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde önceki gün düzenlenen bombalı saldırı hayatını kaybeden Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazesi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze namazı esnasında HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder gözyaşlarını tutamadı.

HDP'Lİ VE CHP'Lİ VEKİLLER KATILDI

Anne ve oğlun cenazesi evlerinin ardından Şeyh Edebali Camii'ne getirildi. Camiideki törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili ve Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler, HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ile CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Bursa Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Koç da katıldı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Demirtaş ve HDP heyeti baba Metin Kılıç ve kızı Sinem Kılıç'a taziyede bulundu. Camiye giren vatandaşlar tek tek arandı. HDP Parti Meclisi Üyesi Ferdene Kılıç'ın annesi Yüksel Duran hem kızının, hem de torunun tabutuna sarılarak gözyaşına boğuldu. Namaz esnasında Sırrı Süreyya Önder gözyaşlarını tutamazken, Demirtaş, cenaze namazının ardından tabutların taşınmasına yardım etti.

ABHAZYA'DAN GETİRİLEN TOPRAK MEZARA KONDU

Ardından Demirtaş ve beraberindeki HDP heyeti cenazelerle birlikte Hamitler Mezarlığı'na geçti. Sinem Kılıç, annesi ve ağabeyinin toprağa verildiği esnada gözyaşlarını tutamadı. Ferdane Kılıç'ın toprağa verilmesi sırasında kadınlar mezara toprak attı. Nartan Kılıç'ın cenazesi ise Abhaz vatandaşlarca toprağa verildi. Kılıç'ın mezarına Abhazya'dan getirilen toprak konuldu. Selahattin Demirtaş ve HDP vekilleri de mezarlıktaki törenin sonuna kadar bekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.