Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis’te 'Said Nursi’yi Anma ve Anlama' paneli düzenlendi

Bitlis Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 'Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'ni Anma ve Anlama' paneli gerçekleştirildi.Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Demirtaş...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis’te 'Said Nursi’yi Anma ve Anlama' paneli düzenlendi
Bitlis Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 'Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'ni Anma ve Anlama' paneli gerçekleştirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Demirtaş moderatörlüğünde Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan ilahiyatçı Abdullah Şahin, Said Nursi’nin Medresetüzzehra Projesi'nden dini, siyasi ve konjonktürel olarak neleri amaçladığını söyledi. Bu çerçevede Müslüman milletlerin din-ahlak, kimlik ve stratejik olarak güçlü ve müttehit bir bütün olabilmenin yolunun aklen ve kalben insanların kendilerini geliştirebilecekleri bir eğitim modelinden geçtiğini ifade eden Şahin, bunun da yolunun Medresetüzzehra sisteminde hem dini hem fenni ilimlerin eş zamanlı okutulduğu okullarda mümkün olabileceğini belirtti.

Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Aykut Küçükparmak da Medresetüzzehra bağlamında, Bediüzzaman'ın din-bilim münasebetini irdelediğini, bu ikisinde birisinin manevi dünyayı nurlandırdığı, diğerinin de maddi alemi aydınlattığı, ayrıldıkları takdirde birincisinde taassup, ikincisinde hile ve şüphenin ortaya çıktığını dile getirdi.

Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Nevzat Eminoğlu ise Risale-i Nur'ların asrımıza vermiş olduğu imani ve Kur’ani ders noktasına dikkatleri çekti. Eminoğlu, risalelerin tesir gücünün tercümanının nefsini muhatap alarak yazmış olması, kaynak olarak Kur’an ve Sünneti esas alması gibi özelliklerinden kaynaklandığını aktardı. Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden panel, panelistlere plaket verilmesiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.