Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHL öğrencileri: Dershanelerin kapatılmasından en fazla biz zarar göreceğiz

Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde (İHL) öğrenim gören öğrenciler dershanelerin kapatılmasından en fazla kendilerinin zarar göreceğini belirterek, gelecek umutlarının ellerinden alınmamasını istedi. Bartın Eğitimciler Derneği’ni...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İHL öğrencileri: Dershanelerin kapatılmasından en fazla biz zarar göreceğiz
Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde (İHL) öğrenim gören öğrenciler dershanelerin kapatılmasından en fazla kendilerinin zarar göreceğini belirterek, gelecek umutlarının ellerinden alınmamasını istedi.

Bartın Eğitimciler Derneği’ni ziyaret eden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Dernek Başkanı Sinan Caner’le görüşerek üzüntü ve kaygılarını dile getirdi. Kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu ve 1994 yılında dershaneye giderek üniversiteyi kazandığını anlatan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bartın Eğitimciler Derneği Başkanı Sinan Caner, derneklerini ziyaret gelen imam hatip liseli öğrencilerin hissiyatlarını çok iyi anladıklarını ifade etti. Caner, dershanelerin kapatılmamasının herkesin ortak temennisi olduğunu belirtti.

    İndirim sınavında kendi alanında Bartın birinci olması sayesinde dershaneye ücretsiz gittiğini bunun kendisi için çok büyük bir avantaj olduğunu anlatan Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Enise Akıncı dershanelerin kapatılması halinde kendisi gibi bir çok meslek lisesi arkadaşının da mağdur olacağını ifade etti. Dershanelerin özel okula dönüştürülme düşüncesinin özel okula gidecek maddi güçleri olmadığından dolayı kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden Esra Öztepe isimli iHL öğrencisi ise özel okullarda eğitim gören arkadaşlarının bile dershaneye giderek birkaç adım önde sınavlara hazırlandığını dershanelerin kapatılması halinde ise kendilerinin yarıştan koparılacağını savundu. 7., 8.sınıftayken dershaneye gittiğini belirten Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Şeyma Nur Yalçın da dershane eğitimi sayesinde sınavlara daha iyi hazırlandığını ve üniversite sınavları için tekrar dershaneye gideceğini belirtti. Dershaneye gittiğini anlatan İHL 11. Sınıf öğrencisi İlknur Kapucu da, “Dershaneye gidiyorum, bu sene çok çalışıp seneye de deneme sınavlarıyla sınav ortamına hazırlanacaktım. Kapatılırsa ne yazık ki hazırlanamayacağım.” dedi.

    Dershaneler kapatıldığında özel ders alma sektörünün yaygınlaşacağına dikkat çeken Kübra Kavas isimli öğrenci ise “Öyle ya da böyle üniversite sınavı yarışında özel ders alan arkadaşlarımız da olacak. Bunu nasıl engelleyecekler. Şimdiki sistemde bile dershanelerin dışında özel ders alanlar var. Belki de bu özel derslerin saati 100 lira olacak. Özel ders almamız da mümkün değil çünkü buna paramız yetmez. Dershanelerin kaldırılması fırsat eşitsizliğini daha da çoğaltacaktır.” şeklinde konuştu. Özel okula gidecek paralarının olmadığını ailelerin ancak dershaneye gönderebildiğini ifade eden Kübra Kavas isimli öğrenci de dershane sayesinde kendilerinin üniversite sınav maratonuna ortak olduğunu geleceklerinin ellerinden alınmaması için dershanelerin kapatılmamasını istedi.

    Okul ve dershanelerin bir bütün olduğunu her 2 eğitim kurumlarının birbirini tamamlayan kuruluşlar olduğunu ifade eden Bartın Eğitimciler Derneği Başkanı Sinan Caner de "Dershaneler okullara alternatif kurumlar değil. Veliler öğrencilerinin geleceği için çocuklarını dershanelere göndererek üniversite sınavlarına hazırlıyorlar. Aslında üniversite sınavına sadece çocuklarımız hazırlanmıyor, bu süreçte ailecek sınavlara hazırlanıyoruz. Ben de İmam Hatip Lisesi mezunuyum, 20 yıl önce dershane sayesinde üniversiteyi kazanarak öğretmen oldum. Şimdi çocuklarımı da sınavlara hazırlanabilmeleri için dershaneye gönderiyorum. Ziyaretimize gelen imam hatip liseli 5 öğrencimize hiç bir gündemle kafalarını meşgul etmemelerini planlı programlı derslerine çalışmalarını tavsiye ediyorum. Öğrencilerimizin hissiyatını çok iyi biliyorum, dershane konusu inşallah toplumun büyük bir kesimin beklentileri doğrultusunda şekillenir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.