Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birgün sineklerinin ölüm dansına tanıklık ettiler

SAKARYA’da, her yıl nehirden yükselerek çiftleştikten sonra ölen ’Birgün’ sinekleri yine ilgi odağı oldu. Vatandaşlar milyonlarca sineğin ışıkların etrafında yaptığı dansı izlemek için Sakarya Köprüsü’ne akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birgün sineklerinin ölüm dansına tanıklık ettiler
Sakarya Nehri’ndeki gelişim süreçlerini tamamladıktan sonra çiftleşmek için uçuşan ve halk arasında ’Birgün’ sinekleri olarak bilinen sucul sineklerinin dansı başladı. Milyonlarca sinek şehrin her tarafına yayılarak aydınlatmaların etrafında çiftleşme uçuşu yaptı. Son uçuşlarını yaptıktan sonra yere düşüp ölen sineklerin bu doğal olayı vatandaşların da oldukça ilgisini çekti. Sakarya Köprüsü’nde toplanan milyonlarca Birgün sineğinin ölümle dansını izlemek isteyenler köprüye akın etti. Yere düşüp ölen sinekleri avuçlarına doldurularak fotoğraflar çekildi. Çiftleşme uçuşundan sonra yere düşüp ölen sinekler, yollarda bembeyaz bir örtü oluşturdu.



Sudaki gelişim süreçlerini 3 yıl içinde tamamladıktan sonra nehirden yükselen sineklerin ölüm uçuşunu şaşkınlıkla izleyen vatandaşlar, bu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Sinekleri görüp köprüye gelen mülteciler hayatlarında ilk kez tanıklık ettikleri bu olay karşısında şaşkına döndü. Sinek yoğunluğu oluşmaması için aydınlatmaların kapatıldığı köprüde eşine pek rastlanılmayan doğa olayını izleyen bazı vatandaşlar yere düşüp ölen sinekleri yanlarında getirdikleri kaba doldurarak götürdü.

Her yıl yaşanan olayı izlemeye izlemeye geldiklerini belirten Erhan Bayraktar, "Buraya her akşam yatsı namazına yakın ışıklara geliyorlar. Her yıl izlemeye geliyoruz. Köprünün ışıklarını kapattılar.Bir motosiklet hız yapıyordu, yerdeki sinekler nedeniyle kayıp düştü" dedi. Ölüm uçuşunun bir kaç gün daha devam etmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.