Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selim Sadak: Tepede barış sağlanamıyorsa yerelde bunu başaracağız

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu, tepede barış sağlanamıyorsa yerelde bunu başaracaklarını söyledi.Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Belediye Meclis Üyelerine, belediye birim amirlerine...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selim Sadak: Tepede barış sağlanamıyorsa yerelde bunu başaracağız
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu, tepede barış sağlanamıyorsa yerelde bunu başaracaklarını söyledi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Belediye Meclis Üyelerine, belediye birim amirlerine Öğretmenevi'nde yemek verdi. Sadak yemekte yaptığı açıklamada, Siirt’e son 4,5 yılda belediye olarak hizmet yaptıklarını belirtip şunları söyledi: “Göreve başladığım ilk gün Siirt’i barış diyarı yapacağımı söyledim bu amaçla başta ilimiz ve bölgemizdeki şeyh, ulema ve kanaat önderlerini sık sık ziyaret ederek barış sürecine daha fazla katkı yapılması çağrısında bulunmuştuk ve halen de bulunuyorum. Ülkemizin toplumsal barışa ihtiyacı var. Toplumsal barışın tesis edilmesi de karşılıklı diyalog anlayış ve birbirlerimizi kabullenmeden geçiyor. Ankara’ya yaptığım ziyarette taleplerde bulundum ve halen de bulunuyorum. Vereceğiniz en büyük armağanın barış olduğunu söyledim. Eğer tepeden barışı sağlayamıyorsanız biz yerelde barışı sağlayabiliriz. Kardeşliğimizi tesis edeceğiz, kırıcı üsluplarda bulunmayacağız. Sosyolojik temel unsurları bir araya getirip kardeş gibi yaşamaya çalışacağız. Belediye olarak eşit mesafeli bir hizmet profili çizdik. Bizim geldiğimiz noktadan barış adına çok önemli hizmetler yaptık.”

Siirt’in artık eski Siirt olmadığını da ifade eden Sadak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Belediye olarak halkın desteğini alarak vatandaşımıza layık olduğu bir hizmet getirdik. Kürt sorunu çözülürse daha fazla hizmet bulabileceğimize inanıyoruz. Biz yalnızca belediyecilik yapmadık, ötekileştirmedik, nefreti ortadan kaldırmak için çalıştık, kucakladık, sevdik bir araya gelip, inandık. Siirt Belediyesi artık büyük projeler yapmak için hazırdır. Biz Siirt’i güzelleştirmek için çabalıyoruz. Dışarıya gitmiş Siirtli iş adamlarını burada getireceğiz. Sadece köylere dönüşleri sağlamakla kalmayacağız, aynı zamanda şehre de dönüşü sağlamak için il dışında bulunan Siirtlileri buraya çekeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.