Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bir vuracağız tam vuracağız"

Fetullahçı terör örgütü hakkında hazırlanan iddianamelerde yer alan raporlar ve ifadelerdeki bazı bilgiler, darbe girişiminden sonra daha iyi anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bir vuracağız tam vuracağız"
Son 1 yıl içinde hazırlanan iddianamelerin hepsine giren emniyet raporundaki bir tanığın ifadeleri dikkat çekiciydi. Bir dönem Fetullah Gülen’in en yakınında yer alan ve kimliği gizli tutulan tanık, örgütün elebaşının yıllar önce, “Bir gün Ankara’da bin evimiz olduğunu söyleyin, devleti paçasından şöyle bir tutacağım. Devlet uyandığında yapacağı hiçbir şey kalmayacak. Bir kere vuracağız tam vuracağız” dediğini anlattı.

İDDİANAMEYE GİRDİ

Nisan ayında hazırlanan Eskişehir iddianamesinde yer alan bu ifadeler örgütün devlet için nasıl tehdit oluşturduğunu tüm ayrıntılarıyla anlatıyor ve 15 Temmuz’daki hain kalkışmayı işaret ediyordu. Gizli tanığın anlattıkları Gülen’in yıllardır darbe planı yaptığını gösteriyordu. Gizli tanık, “Küçük hareketlere her zaman karşı çıkmıştı. Bu nedenle sürekli sabretmemiz, beklememiz gerektiğini söylüyordu” dedi. Fetullah Gülen’in kendisini mehdi gibi gördüğü anlatılan iddianamede gizli tanığın şu ifadeleri de dikkat çekiciydi. “Gülen, ‘Sizden sonra bu topluluk ne olacak?’ diye sorulduğunda, ‘Onları şimdi düşünmeye gerek yok. Ben öldükten sonra bu topluluk Ebubekir’ini seçecek kıvama” gelmiştir’ diye yanıt vererek, kendisini farklı yerlerde görürdü.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.