Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir dakikada 17 kestane yiyip Cumhuriyet altınını kaptı

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Geleneksel III. Kestane ve Kestane Şekeri Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. ‘En hızlı kestane yeme’ yarışmasında 1 dakikada 17 kestane yiyen Tolga Altunel Cumhuriyet altınını...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir dakikada 17 kestane yiyip Cumhuriyet altınını kaptı
Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Geleneksel III. Kestane ve Kestane Şekeri Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. ‘En hızlı kestane yeme’ yarışmasında 1 dakikada 17 kestane yiyen Tolga Altunel Cumhuriyet altınını kaptı.

Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen III. Kestane ve Kestane Şekeri Festivalinde fotoğraf sergisi ve kestane yarışmaları düzenlendi. Katılanlara kestaneli pilav ve ayran ikram edilen etkinlik kapsamında kestane konulu panel düzenlendi.

Festivalin açılışına katılan Vali Münir Karaoğlu, kestaneyi şekere, tatlıya çeviren tek şehrin Bursa olduğunu belirterek, "Kestaneyle yapılan su böreğinden baklavasına, çeşitli yemeklere kadar her türlü kullanımı mevcut. Bizim şimdi en az kestane şekeri kadar kestaneyle yapılmış diğer ürünleri de Bursa’nın önemli değerleri haline getirmemiz lazım" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Bursa kestanesini tanıtmak ve geliştirmek için böyle bir programa imza attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ‘en diri ve en güzel kestane yarışması’ yapıldı. Maraval cinsi kestanesiyle birinciliği Fuat Kara elde etti. Bir dakikada en çok kestane şekeri yeme yarışmasının şampiyonu ise Tolga Altunel oldu. Tolga Altunel bir dakikada 25 kestanenin 17’sini yemeyi başardı. Her iki şampiyona Cumhuriyet altını ve kestane sepeti hediye edildi. Yarışmaların ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ‘Kestane Fotoğrafı Sergisi’ni gezdi.

Yarın devam edecek festival kapsamında kestane parkı açılışı ve kestane ağacı dikimi gerçekleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.