Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bingöl'de özgür medya nöbeti bugün de devam etti

Bingöl Adliye Sarayı önünde toplanan Hezaren Akademi ve Mezunlar Derneği üyeleri, ellerinde Zazaca, Kürtçe, Türkçe dövizlerle, çocukları ise kırmızı beyaz balonlar ve Türk bayrakları ile özgür medyayı susturma girişimine tepki gösterdi....

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl'de özgür medya nöbeti bugün de devam etti
Bingöl Adliye Sarayı önünde toplanan Hezaren Akademi ve Mezunlar Derneği üyeleri, ellerinde Zazaca, Kürtçe, Türkçe dövizlerle, çocukları ise kırmızı beyaz balonlar ve Türk bayrakları ile özgür medyayı susturma girişimine tepki gösterdi.

Hezaren Akademi ve Mezunlar Derneği Başkanı Muhammet Nuri Demir, Türkiye'de basın özgürlüğü, demokrasi ve hukuk adına çok üzücü gelişmeler yaşamakta olduğunu belirtti. Demir, "14 Aralık günü bir gruba olan öfkeden dolayı, 17-25 Aralık yolsuzluk süreçlerini unutturma adına, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya karşı yapılan hukuki temeli sadece ve sadece bir dizi senaryosuna dayandırılan operasyon ve gözaltılar sonucu sevk edildikleri mahkemenin kararını hayretler içerisinde izledik." dedi.

Yapılan operasyonun muhalifleri susturmak ve gözdağı vermek adına yapıldığını ifade eden Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya tarihinde bir ilk yaşanarak, bir gazetecinin dizi senaryosu yüzünden tutuklandığına sizler gibi bizler de üzülerek şahit olduk. Şu an tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ülkemizde hangi silahlı eylemi gerçekleştirmiştir ki terör örgütü üyesi olmaktan tutuklanmıştır. Bir yayın kuruluşunun başkanının tutuklanması için çok güçlü delillerin olması gerekmez mi? Ama bunlar 'Makul Şüphe' yasasından istifade etmek şartı ile terör örgütü üyesi olmak suçlaması ile çamur attılar."

Hidayet Karaca'nın en kısa süre içerisinde serbest kalması gerektiğini söyleyen Demir, "Adalete bizim güvenimiz tamdır. Yeter ki siyasiler ellerini adalet sisteminden çeksin. Yeter ki bağımsız, özgür bir adalet işlesin. Ortada silah yok, örgüt yok ama bir film sahnesinden örgüt kuruluyor ve suçlanıyor. Sayın Karaca'nın da ifade ettiği gibi 'elbet bir gün bu kararı verenler Sayın Karaca'nın oturduğu yerde oturacaktır.' ifadelerini kullandı.

Ülkenin, son zamanlarda yaşanılan olaylardan dolayı zarar gördüğünü belirten Demir, "Demokrasimiz ağır yara almış, basın hürriyeti yok sayılmış ve Türkiye uluslararası arenada itibar kaybetmiştir. Yine bu süreçte açıkça, bir yönüyle bir topluluğa karşı olan öfke hakkın ve hakikatin önüne geçmiş adaletsizliğe yol açmıştır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.