Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİK, 'Marka Şehirler' toplantısı Van'da yapıldı

Basın İlan Kurumu'nun (BİK) ‘Marka Şehirler’ ana başlığında Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri'nin üçüncüsü Van’da yapıldı. Konferansa katılan ulusal ve yerel basında çalışan gazeteci, sunucu ve programcılar, mesleki...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BİK, 'Marka Şehirler' toplantısı Van'da yapıldı
Basın İlan Kurumu'nun (BİK) ‘Marka Şehirler’ ana başlığında Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri'nin üçüncüsü Van’da yapıldı. Konferansa katılan ulusal ve yerel basında çalışan gazeteci, sunucu ve programcılar, mesleki tecrübelerini ve mesleğin inceliklerini iletişim öğrencileriyle paylaştı.

    Basın İlan Kurumu’nun 'Marka Şehirler' ana başlığı altında, ‘Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ konulu seri konferanslarından üçüncüsü Van'da başladı. Törene Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Basın İlan Kurulu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Prof. Dr. Metin Kazancı, Gazeteci - Spor Sunucusu Orhan Ayhan, Bugün gazetesi yazarı Aykut Işıklar, TRT Haber’de ‘İnci Ertuğrul ile Haber Tadında’ adlı programı sunan İnci Ertuğrul, TV8’de Erken Baskı Programı’nı sunan Özge Uzun, Ensonhaber’in kurucusu ve genel yayın yönetmeni Serkan Kalemciler ile haber fotoğrafları dünyanın birçok ülkesinde yayımlanan Foto Muhabiri İbrahim Usta tecrübelerini paylaştı.

    Açılış konuşmaların yapılmasının ardından, 'Medya iletişiminde tecrübe paylaşım günleri' toplantılarının ilk oturum başladı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kazancı moderatörlüğünde, Spor spikeri Orhan Ayhan, televizyon sunucusu ve program yapımcısı İnci Ertuğrul, Ensonhaber medya grup başkanı Serkan Kalemciler, tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak sorularını yanıtladı.

    Prof. Dr. Metin Kazancı konuşmasına iletişim ile ilgili binlerce kitap yazıldığını ve araştırma yapıldığı söyleyerek başladı. Bunlar arasında önemli araştırmaların yer aldığını dile getiren Kazancı, "Size bunlardan birinin içeriğinden size biraz bir şeyler anlatayım. İletişimin temel öğesi mesajdır. Mesaj da aslında bir maddedir, bir paradır. Kitle iletişim araçları, insanları doğrudan etkileyen ve ideolojik etkenlerdir. Bu Avrupa da, Amerika da Türkiye’de de böyledir. Kitle araçlarının gücü, vazgeçilmezdir. Evimize hatta mutfağımıza kadar girdi." dedi.

    Gazeteci-Spor Spikeri Orhan Ayhan ise Türkiye’de yapılan ilk anonslar anlatmaya başlayarak, yaşadığı tecrübeleri anlattı. 1970 de TRT’de ilk yayınını yaptığını aktaran Ayhan, "İlk spor mücadelesini o zaman anlatmıştım. O günden bugüne kadar 10 bin civarında boks-kick boks ve futbol yayını sundum. Ancak şu an sadece reklam seslendirmesi yapıyorum." diye konuştu.

    Haber programcısı ve Sunucu İnci Ertuğrul depremin ikinci günü Van’a geldiğini belirterek, “Orada beni sarsan bir olay yaşadım ve mesleğimin 7 gün 24 devam ettiğinin farkına vardım. Depremin ikinci gününde bir kadın yanıma yanaşıp o zaman bir televizyon programında yayınlanan programla ilgili ‘Biz çok incindik’ dedi. O bir daha hatırladım ki bizim her söylediğimiz söz bir başkasını üzebilir, kırabilir. O yüzden daha dikkatli olmalı ve kelimeleri ona göre seçmeliyiz.” ifadelerini kullandı

    Gazeteciliğe olan merakının küçük yaşlarından başladığın dile getiren Ertuğrul, ulaşabildiği gazeteleri en ince detaylarına kadar okuduğunu ifade etti. Mesleğe ilk olarak radyoyla başladığını aktaran Ertuğrul, bugüne kadar magazin hariç neredeyse bütün konularda program yaptığını dile getirdi.

    Ensonhaber Medya Grup Başkanı Serkan Kalemciler, yerel medyada dijitalleşmesi için bir kıvılcım vermeye geldiğini söyledi. Yerel medyanın hızla dijitalleşmesi gerektiğini belirten Kalemciler, "Yerel medya da ‘Gazeteyi basalım aboneye gönderelim. Belediye başkanı, mülki idare amirlerine gazetemiz gitsin işimizi yapıp para kazanalım.' Anlayışı var. Yerel medya dijitalleşme konusunda yavaş davranıyor. Hızla dijitalleşin. Türkiye’nin dünyanın dört bir yanında Vanlılar var. Bunlar memleketlerini yerel medyadan takip etmek istiyor. Ulusal sitelerden değil. O yüzden size tavsiyem hızla dijitalleşin." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından ikinci oturuma geçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.