Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyoğlu’nda ‘savaşa hayır’ yürüyüşü

Beyoğlu’nda, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyonlara karşı eylem düzenlendi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. HDP...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu’nda ‘savaşa hayır’ yürüyüşü
Beyoğlu’nda, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyonlara karşı eylem düzenlendi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. HDP milletvekilleri Beyza Üstün ve Levent Tüzel de eyleme destek verenler arasındaydı.

Türkiye’nin Suriye’de bir sınır ötesi operasyona kalkışması ihtimaline karşı, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, HDP ve çok sayıda sivil toplum örgütünün üyesi Tünel Meydanı’ndan Galatasaray’a yürüdü. Eyleme HDP milletvekilleri Beyza Üstün ve Levent Tüzel de destek verdi. Grup, ‘Halkların kardeşliği ve barışı savunacağız! Savaşa hayır’ yazılı pankart taşıdı. Yürüyüş boyunca savaş karşıtı ve AK Parti aleyhine sloganlar atan grup, Galatasaray Meydanı’nda yeniden toplandı.

Burada yapılan açıklamada, Türkiye’nin savaşa girme ihtimali, bu yöndeki beyanlar ve hükümet eleştirildi. Açıklamada, “Ey Türkiye’yi yönetenler, gelin insanlığın en vahşi en ilkel aygıtından, savaştan vazgeçiniz. Yapmanız gereken bölgedeki çatışmaları körüklemek değil, barbar IŞİD çetelerine karşı ülkede ve bölgede barışı savunmaktır. Kardeşi kardeşe kırdırtmayın, savaşı körüklemeyin. IŞİD çetelerine karşı direnenlerle birlikte olun.” ifadelerine yer verildi.

HDP Milletvekili Beyza Üstün de parti olarak savaşın karşısında olduklarına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştirdi. Üstün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “HDP olarak hem meslek örgütleri ile hem sendikalarla savaşa karşı dayanışma içindeyiz. Ortadoğu’da savaş istemiyoruz. Ortadoğu halkları üzerindeki IŞİD’in saldırılarını durdurmaya çalışan YPG güçlerine karşı Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığı tavrı izlemeye ve bunun karşısında durmaya devam edeceğiz. Halkların iradesini çiğneyerek, buradan Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı sınırın ötesinde bir devlet istemiyorum çağrısı yapamaz. Bu Sivas’taki 37 canımızın alınması çağrısı ile aynıdır. Bugün halklara tecavüz eden, halklara saldıran IŞİD’in yanında yer almak Ortadoğu’yu kana bulamak, savaşa sürüklemek demektir. Bunun karşısında olup, bunu destekleyenlerden de hesap soracağız. Biz halklar olarak barışı istiyoruz ve bunun karşısına çıkarsanız halkların yanında yer alacağız.”

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemin ardından grup olaysız dağıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.