Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları üç hastaya umut oldu

Yalova’da on gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 80 yaşındaki Fatma Y.’nin beyin ölümünün gerçekleşmesiyle bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu. Özel Yalova Hastanesi’nde yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 03:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 03:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları üç hastaya umut oldu
Yalova’da on gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 80 yaşındaki Fatma Y.’nin beyin ölümünün gerçekleşmesiyle bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.

Özel Yalova Hastanesi’nde yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Fatma Y. adlı hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Fatma Y.'nin yakınları, doktorların organ bağışı talebini kabul etti. Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakım doktoru Ali Murat Güler, olumlu cevap almasıyla birlikte hemen hastane yönetimiyle çalışmalara başladı. Konuyu Sağlık Bakanlığı Bursa Koordinasyon Merkezi’ne haber veren yetkililer, yapılan incelemeler sonrasında iki böbreğin ve karaciğerin nakil yapılabileceğini tespit etti. Bursa’dan gelen özel ekip, hemen ameliyata girdi. Üç saat süren operasyonun ardından alınan organlar, karayolu ile Bursa’ya götürüldü. Vefat eden Fatma Y.’nin organlarının üç hastaya nakledileceği belirtildi.

Hastanenin Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakım doktoru Ali Murat Güler, organ bağışı bekleyen birçok hastanın bulunduğunu ve ailenin bağış önerisini hemen kabul ederek örnek bir davranışta bulunduklarını söyledi. Vefat eden hastayla ilgili bilgi veren Dr. Güler, “Hastamız 80 yaşındaydı. Bu hastamız yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızdı. Allah razı olsun, aile yakınları organlarını bağışladı ama yaşı ileri olduğu için sadece karaciğeri ve böbrekleri alındı. Organları da ihtiyacı olan hastalara nakledilecek. Bu konuya çok eğiliyorum çünkü Türkiye’de şu anda inanılmaz derece organ bekleyen hasta var. Yoğun bakımımızda da diyalize bağlı, çoklu organ yetmezliğine gitmiş birçok hastalarımız var. Bu hastalarımız zamanında organ nakli olabilseydi belki hiç buralara gelmeyeceklerdi.” dedi.

Organları bağışlanan Fatma Y.’nin oğlu Muhammet Y., yaptığı açıklamada, “Doktor Bey 'beyin ölümü gerçekleşti' dediğinde organları bağışladık. İnsanlara yararlı olsun. Herkes duyarlı olsun. Herkes bir organ bağışlasa hayat kurtarabiliriz. Dinen de söyleniyor. Rahmetli babamın da organlarını bağışlamıştık. İyi bir şey” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.