Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beton üzerinde yatan Yavuz ailesine Kimse Yok Mu sahip çıktı

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, evlerinde bir tek eşyası dahi bulunmayan bir aileye daha yardım elini uzattı. Her türlü ihtiyaçları karşılanan Yavuz ailesi, "Kimse bize sahip çıkmazken kapımızı çalıp eşyalarımızı getirdiler, sıcak...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beton üzerinde yatan Yavuz ailesine Kimse Yok Mu sahip çıktı
Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, evlerinde bir tek eşyası dahi bulunmayan bir aileye daha yardım elini uzattı. Her türlü ihtiyaçları karşılanan Yavuz ailesi, "Kimse bize sahip çıkmazken kapımızı çalıp eşyalarımızı getirdiler, sıcak çorba ikram ettiler. Allah’ım onların yolunu açık etsin." diyerek dua etti.

Samsun’da ve dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği, Bursa’da işsiz kaldıktan sonra memleketine gelen ve sefalet içinde hayata tutunmaya çalışan 4 kişilik Yavuz ailesine sahip çıktı. Boş bir evde beton üzerinde yatan, yemeklerini lavabonun üzerinde yiyen aileye, kanepeden televizyona, halıdan buzdolabına kadar yardım yapıldı. Yavuz ailesi, Kimse Yok Mu diye seslendikleri zaman, dernek gönüllülerinin yardımlarına koştuğunu söyledi.

'BAŞVURDUM ERTESİ GÜN GELDİLER'

İşsiz kaldıktan sonra memleketi Samsun’a gelen Dursun Yavuz, burada başlarını sokabilecekleri bir ev kiraladı. Eşyaları almaya parası olmayan aile iki çocuğuyla birlikte beton zeminde yatmaya başladı. Devletin ilgili yerlerine başvuru yapan ancak gerekli ilgiyi göremeyen baba Yavuz, son olarak Kimse Yok Mu Derneği’nin kapısını çaldı. Başvurusunu yapar yapmaz akşam evine incelemeye gelindiğini söyleyen Yavuz, "Başvuruyu yaptığım gün dernekten görevliler gelip durumuma baktılar, ertesi gün ihtiyacım olan tüm eşyalarımı getirdiler. Allah bin kere razı olsun, bu eşyaları veren kardeşlerimizden. Evimiz çok soğuktu şimdi ısındı." dedi.

'ÇOK ZOR DURUMDAYDIK YAŞADIKLARIMIZ İBRET OLSUN'

Çok zorluklar çektiklerini ve kimsenin kendilerine yardım eli uzatmadığını söyleyen anne Ayşe Yavuz da "Kimse Yok Mu Derneği’ne başvurduktan sonra bize yardımcı oldular. Geldikleri gün gıda kolisi getirdiler, sıcak bir çorba içtik ve yemeklerini yedik. Kimse yardım etmedi, onlar bize sıcaklık gösterdi, evimi ısıttılar. Eşyaları verenlerden Allah razı olsun, nice düşkün insanlar var onlara da yardım etmeyi nasip etsin. Eşimin işi varken durumumuz iyiydi. Bir sürü dostumuz vardı. Ama eşim işsiz kalınca hiç kimse aramaz oldu. Gerçekten zor durumda kaldık, bu yaşadıklarım bugün durumu iyi olanlara ibret ve örnek olsun. Kimse Yok Mu herkesten önce yardımımıza koştu, onların yolunu Allah’ım daha çok açık etsin. Zenginlerin gözünün önüne güzellik versin ki Kimse Yok Mu’ya destek olsunlar, dernek de biz gibi zor durumda kalan gariplere, sokakta kalan insanları doyursun ve ısıtsın." diye konuştu.

MUTLULUKLARI GÖRMEK SEVİNDİRİCİ

Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak eşi Ali Suat Çakar ile birlikte aileye eşyalarını teslim etmeye gelen İlknur Çakar, insanların ihtiyaçlarının giderilmesini gördüğünde çok mutlu olduğunu belirtti. Çakar, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu eve girdiğimizde evde hiçbir şey yoktu. Sadece taş, yemeğini lavabonun üzerinde yiyen bir aile, masası yok, yatacak bir şeyi yok. Halılar geldi, kanepeler geldi, buzdolabı, yorganı, ütüsü, sobası geldi. Bu aileyi gördüm içim kaynadı, içim ısındı. Mutluluklarını gördüm sevindim. Keşke bu insanların mutluluğunu herkes görüp yaşayabilse. Onları yaşadıkça insanın kendisi mutlu oluyor."

'ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE MERHAMET VERSİN'

Kimse Yok Mu Derneği’ne yapılan baskıları da eleştiren İlknur Çakar, "Bu gibi derneklerin önünü kesip bu insanların halini görmeyen bilmeyenler kesiyor. Bir gelip görseler, zaten coşarak isteyerek, gönüllerinden gelerek bu yardımı yapacaklar. Maalesef bugün gelinen durumda geçmişteki mağdurlar, bugün insanları mağdur etmeye çalışıyor. Bu çok üzüntü verici bir durum. Yani Allah herkesin gönlüne insaf, merhamet versin. Kimse Yok Mu Derneği inşallah daim olur, bu büyük bir sivil toplum kuruluşu. Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın kimsesizlerin ‘kimsesi olan’ derneğin Rabb'im önünü açık etsin inşallah."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.