Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyenin davete katılan esnaflar, başkanı miting havasıyla karşıladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sabah kahvaltısı ve şehir turu davetine katılan Yabancılar Pazarı esnafı, Başkan Yusuf Yılmaz’ı adeta miting havasıyla karşıladı. Başkan Yılmaz’ı Sevgi Kafe önünde çiçeklerle ve alkışlarla karşılayan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediyenin davete katılan esnaflar, başkanı miting havasıyla karşıladı
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sabah kahvaltısı ve şehir turu davetine katılan Yabancılar Pazarı esnafı, Başkan Yusuf Yılmaz’ı adeta miting havasıyla karşıladı. Başkan Yılmaz’ı Sevgi Kafe önünde çiçeklerle ve alkışlarla karşılayan yaklaşık bin kişilik, çarşı esnafı, 'Ahde Vefayı Unutmayız, Ömür Boyu Minnettarız, Sonuna Kadar Yanındayız' pankartı açarak da Yılmaz’a olan sevgilerini dile getirdi.

Kahvaltının ardından Yabancılar Çarşısı esnafına hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, esnafların kendisine gösterdiği yoğun ilgi ve sevgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Tahmin ettiğinden çok büyük bir görsellik, nezaket ve estetikle karşılandığını ifade eden Başkan Yılmaz, çarşı esnafının en büyük sorunların olan ısıtma soğutma ile ATM konusunu yaza kadar belli aşamaya getireceğinin müjdesini verdi.

Yabancılar Çarşısı’nın sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını temin etmek için çarşı dernek yönetimiyle sürekli istişare halinde olduklarını dile getiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Kanunların verdiği yetkileri zorlayarak bir takım şeyleri yapmaya, sizin lehinize kullanmaya gayret ediyorum, edeceğim. Ama yaptığınız iş emanet işidir. Yabancılar Çarşısı, Samsun halkının çarşısıdır. Büyükşehir Belediyesi de bu çarşının yönetimiyle ilgili konunun yürütüldüğü idari dairedir. Karar ve yetkilerimizi kullanırken hak ve hukuk kavramını dikkate alıp yanlış işler yapmayacağız. Burada istenirse istenen şey yapılır anlayışı içinde olmayın. Kimse kimseyi kandırmasın. Hukuki yetkilerin dışında size bir takım şeyler vaat edenlere de inanmayın.“ dedi.

"YAPAMAYACAĞIM ŞEYİ VAAD EDEMEM"

Çarşının sorunları çözümü ve talepleriyle ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Problemlerin çözüm noktası Büyükşehir Belediyesi’dir. Başında kim var? Yusuf Ziya Yılmaz. O isterse çözer derler. Halbuki Yusuf Ziya Yılmaz’ın da bağlı olduğu hukuki müeyyideler, kanunlar vardır. Onlara bağlı hareket etmek zorundadır. Hiçbir zaman istediğin kesime istediğin ayrıcalığı sağla veya mağdur et diyemez. Ben yapamayacağım, yapılması zor şeyleri kurnaz politikacı ağzıyla, laf ebeliği ile sizlere şirin gözükmek için ağzının kenarıyla konuşan türden adamlardan değilim. Hiç bir zaman da böyle olmadım. Sizin için yapılması gereken hiçbir şeyi ardıma koymam. Ama yapılmayacak bir şeyi de yaparım diyerek yapay bir görüntü sergilemeyi kendime yakıştıramam. Siz benim evladımsınız. Baba evladına yalan söylemez.” şeklinde konuştu.

"ÇOK ÇALIŞKAN OLMALIYIZ"

İş hayatıyla ilgili genel kanı olan ‘Az çalışarak çok kazanma isteği’ konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Toplumda daha az çalışarak çok şey elde etme imkanı varsa onları da ihmal etmeyelim diyenler var. Daha az çalışarak çok şey etmek varken niye enayi gibi çok çalışalım diyen bir çoğunluk da var. Çok çalışkan değiliz. Halbuki sahip olduğumuz şeyleri tırnaklarımızda çok mücadele ederek elde etmemiz lazım. Ama etrafımızda az çalışarak çok şey elde etmiş birkaç tane kötü örneği de görüyoruz. Bekarı hanım boyar gibi olaylara bakma alışkanlığımızı terk etmemiz, daha fazla çalıp üretmemiz gerekiyor. “ değerlendirmesinde bulundu.

"BAYRAMDA 1 MİLYAR DOLAR HAVAYA GİTTİ"

Kurban Bayramı tatilinde 1 milyar dolarlık yakıt yakıldığının altını çizen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar zengin bir ülke miyiz? Enerji Bakanlığımız açıkladı, bayram süresince 1 milyar dolarlık motorin ve benzin yakmışız. 1 milyar dolar, Samsun Limanı gibi 3 tane liman, Samsun-Ankara duble yolunun yanına bir tane daha, 40 tane de eğitim araştırma hastanesi yapar. 10 günde yakıp havaya attık. Gezdik tatil yaptık. Ne kadar çalışıp da üretip de tatil yaptık. Çil çil dolarları dışarıya verip ithal ettik. Bizim yer altı zenginliklerimizden çıkmadı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.