Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye parkomat ihalesini kazanan firmanın ihalesini iptal etti

Gaziantep’te parkomat ihalesini 3 yıllığına 8 milyon liraya açık ihale ile alan Yüksel Yapı Mimarlık’ın ihalesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. İhaleyi 25 Kasım 2014 tarihinde yaptıklarını ve en yüksek fiyatı...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye parkomat ihalesini kazanan firmanın ihalesini iptal etti
Gaziantep’te parkomat ihalesini 3 yıllığına 8 milyon liraya açık ihale ile alan Yüksel Yapı Mimarlık’ın ihalesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. İhaleyi 25 Kasım 2014 tarihinde yaptıklarını ve en yüksek fiyatı vererek ihaleyi kazandıklarını belirten Yüksel Yapı Mimarlık Genel Müdürü Abdülkadir Yüksel, ihalenin peşkeş çekilerek ihaleye girmeyen İstanbul firmasına verildiğini ileri sürdü. Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada ise ihaleyi alan firmanın sahibinin başka bir firmasının 906 bin 610 lira belediyeye borcu olduğunu belirterek ihalenin iptal edildiğini savundu.

3 yıldır Gaziantep’te parkomat ihalesini alarak çalışmalarını sürdüren Özyıldız firması yetkilileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olan Gazi Ulaş AŞ. tarafından 25 Kasım 2014’te yapılan parkomat ihalesine Yüksel Yapı Mimarlık olarak girdi. Açık arttırma usulü ile yapılan ihaleyi 3 yıllığına yaklaşık 8 milyon liraya Yüksel Yapı Mimarlık kazandı. Firma ihaleyi kazanmasına rağmen beklemedikleri bir sürprizle karşılaşarak, belediye tarafından ihalenin iptal edildiğini duydu. İhaleyi alan Yüksel Yapı Mimarlık Genel Müdürü Abdülkadir Yüksel, yapılan uygulamanın hukuksuz olduğuna dikkat çekerek, parkomat ihalesinin İstanbul’dan başka bir firmaya verilerek peşkeş çekilmek istendiğini iddia etti. İhaleyi kazandıkları için yurt dışından çok sayıda yeni parkomat cihazı aldıklarını belirten Yüksel, “Bize 10 gün içinde noter huzurunda sözleşmemin yapılacağını söylediler. Verilen sürenin geçmesine rağmen yetkililer sözleşme yapmadı. Bizim başka bir firmamızın yaklaşın 900 bin lira Büyükşehir Belediyesi’ne borcu vardı. Bunu önümüze sürdüler. Biz de paranın tamamını belediye götürdük ancak, belediye yine sözleşmeyi imzalamaya yanaşmadı.” dedi.

Yaklaşık 115 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Yüksel, şunları kaydetti: “Şu firmamızdan dolayı borcunuz var denilerek süreyi uzatıp başka firmalara bunu peşkeş çekmek hoş bir şey değil. Hele de Gaziantep firması olsa benim memleketimin insanıdır, memleketimin adamıdır derim. Ama İstanbul firmasına verilecekmiş. Bu firmanın arkasında hangi AKP milletvekili olduğunu, kirli pazarlıklarla peşkeş çekilerek verildiğini biliyoruz. Hakkımız kanuni yoldan her türlü savunacağımızı ve başlattığımızı belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden acilen cevap bekliyoruz.”

Konuyla ilgili olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise,“Söz konusu parkomat hizmeti ihalesi 2011-2014 tarihleri arasında Özyıldız firması tarafından veriliyordu. Firmanın bugün itibariyle 906.610,92 TL Gaziantep Büyükşehir Belediyemi’ze borcu bulunmaktadır. Söz konusu yapılan ihalede Yüksel Yapı Mimarlık Abdülsamet Yüksel’in Özyıldız Ltd. Şti. ile illiyet bağının olduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine, firmanın ihale makamını yanıltmaya çalıştığı ve kamu yararı göz önüne alınarak söz konusu ihale iptal edilmiştir.” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.