Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye çalışanlarına meme kanseri konusunda seminer verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan kadın personele yönelik olarak 'Meme Kanseri' konusunda bir seminer verildi.     Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle Belediye ve Özel İdare Çalışanları...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan kadın personele yönelik olarak 'Meme Kanseri' konusunda bir seminer verildi.

    Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) tarafından Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerde kanserde erken teşhisin önemi vurgulandı.

    Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan hanımların katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılışını BEM-BİR-SEN Kadın Kolları Başkanı Ayten Özsoy yaptı. Meme kanserinin kadınlar arasında en çok görülen kanser türü olduğunu belirterek erken tespitin mümkün olduğunu ifade eden Özsoy, bu yüzden kadınların bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Doğru bilgilerin topluma hızlı bir şekilde aktarılması gereğini dile getiren Özsoy, "Bu konudaki mücadele sadece kamu kurumlarına düşmüyor. Sendikalar, dernekler de gayret göstermelidir." dedi.

    BEM-BİR-SEN Şube Başkanı Mehmet Karakaş da konuşmasında birey ve toplum sağlığının önemine dikkat çekti. Karakaş, insanın sağlık ve sosyal açıdan neye ihtiyacı varsa bunu sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

    Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Dr. İlknur Deniz Öztürk ise meme kanseri başta olmak üzere bazı kanser türlerinde erken teşhisin daha kaliteli bir hayatı mümkün kıldığını belirtti. Kadınların taramadan geçmelerinin önemini vurgulayan Öztürk, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde ücretsiz tarama yapıldığını hatırlattı.

    Açılış konuşmalarının ardından seminere katılan hekim ve hemşirelerce meme kanserinde erken tanı ile ilgili hanımların neler yapılabilecekleri konusunda bilgiler verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.