Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebeklerin sebepsiz ağlamasının nedeni 'kolik dönemi'

Bebeğiniz sürekli ağlıyor mu? Üstelik altı kuru, karnı tok ve herhangi bir hastalık belirtisi göstermiyor mu? O halde siz muhtemelen kolikli bir bebek annesisiniz. Uzmanlar koliğin bir rahatsızlık olmadığını ancak zorlu bir dönem olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bebeğiniz sürekli ağlıyor mu? Üstelik altı kuru, karnı tok ve herhangi bir hastalık belirtisi göstermiyor mu? O halde siz muhtemelen kolikli bir bebek annesisiniz. Uzmanlar koliğin bir rahatsızlık olmadığını ancak zorlu bir dönem olduğunu ifade ediyor.

Moral Dünyası dergisine bebeklerde kolik sürecini ve tedavi yollarını açıklayan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Aslan, bu durumun rahatsızlık olmadığını söyledi. Koliğin bebeğe yönelik bir zararı bulunmadığını aktaran Aslan, dış dünyaya uyum süreci olarak nitelendirilen dönemin özellikle aileler açısından sıkıntılı olduğu vurguladı. Aslan, bu durumun bebeğin 2-3 haftalıkken başladığını ve 3 aya kadar devam edebileceğini kaydetti. Kolik ağlamalarının nedeninin bulunamadığını da ifade eden Aslan, "Anne sütü alan bebekte annenin yediklerine alerji, mama alan bebekte mamanın içeriğine alerji, sindirim sisteminin tam olgunlaşmamış olması, artmış bağırsak gazı, bebeğin günlük rutinindeki değişiklikler, annenin endişesi ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir." bilgisini verdi. Aslan, bebeği sakinleştirmek için farklı yöntemler denenmesinin de önem taşıdığını belirtti. Bebek kolik nöbeti geçiriyorsa yumuşak bir battaniyeye sarmayı, müzik dinletmeyi, sallamayı, mesaj yapılmasını tavsiye eden Aslan, temizliğine dikkat ederek emzik verilmenin de olumlu olabileceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.