Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebek ölümlerinin önüne geçmek için Nijerli hemşireler Manavgat'ta eğitilecek

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER), Nijerli hemşire ve sağlık çalışanlarını eğiterek bebek ölümlerini en az seviyeye düşürmeyi hedefliyor. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) verilerine göre dünyada en yüksek bebek ölüm oranının Nijer'de...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bebek ölümlerinin önüne geçmek için Nijerli hemşireler Manavgat'ta eğitilecek
Manavgat Sağlık Derneği(MASADER), Nijerli hemşire ve sağlık çalışanlarını eğiterek bebek ölümlerini en az seviyeye düşürmeyi hedefliyor. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) verilerine göre dünyada en yüksek bebek ölüm oranının Nijer'de olduğu belirtiliyor. Sıtma hastalığının yaygın olduğu ülkede insan ömrü ortalamasının 44 olduğu belirtiliyor.
MASADER Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, geçen yıl bebek ölümlerinin dünyada en fazla olduğu Afrika ülkesine ilaç yardımı yapmak için gittiklerinde Nijer Sağlık Bakanlığı'nın isteklerinin başında sağlık personellerinin eğitimi olduğunu söyledi.
Yetersiz beslenme ve sıtmaya bağlı bebek ölüm oranlarının yüksek olduğu ülkede, hemşire ve sağlık çalışanlarınında bilgi ve tecrübe bakımından yetersiz olduğunu ifade edildiğini aktaran Canan, Nijer Sağlık Bakanlığı'nın bu konunda kendilerinde yardım istediğini kaydetti. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ile çalışma yaptıklarını anlatan Canan, "Gerekli şartlar oluşursa Nijerli hemşire ve sağlık çalışanlarını Manavgat'a eğitmek istiyoruz. Nijer'de yetersiz beslenme ve değişik hastalıklar nedeniyle dünyaya gelen her 3 bebekten biri ölüyor. Nijer'de büyük büyük hastaneler var ama içinde doktor, hemşire ve sağlık çalışanı yok. Bazı hastanelerde gönüllü çalışan Japon, Güney Kore ve Çinli doktorlar gördük. Yetkililerden bizden bebek ölümlerinin önüne geçmek için personelin eğitimini talep etti. Bizde eğitim vermek için yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Gerekli şartların oluşturulmasıyla birlikte Nijerli sağlık görevlilerine Manavgat'ta uygulamalı eğitim vereceğiz." dedi.
Canan, Nijer'e MASADER olarak imkanları ölçüsünde ilaç ve yetimhanedeki çocuklara yardımda bulunmaya devam ettiklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.